Brněnský postup do finále extraligy Březinu nadchnul. „Kometa je srdcová věc. Je to pro mě možná i víc než národní tým. Když hraje Kometa, zápasy vždycky sleduju. Mám letos z hokeje obrovskou radost,“ usmívá se šestý muž březnového mistrovství světa ve francouzském Nice.

Kvůli kolizi krasobruslařské a extraligové sezony se dvaadvacetiletý rodák z Brna do Kajot Areny často nedostane, ale na internetu a v televizi si modrobílé duely ujít nenechá nikdy. „Naposledy jsem byl v bývalém Rondu před čtyřmi lety, když kluci hráli baráž o postup do nejvyšší soutěže. Jenže tehdy prohráli s Ústím nad Labem. Ani teď osobně nikoho z hráčů moc neznám. Znám se ale s Petrem Hubáčkem,“ popisuje český reprezentant a juniorský vicemistr světa z roku 2009.

Březina doufá, že se alespoň na jeden domácí finálový zápas proti Pardubicím dostane. „Jenže hala je pořád vyprodaná a sehnat lístky je těžké,“ smutní dvojnásobný bramborový medailista z mistrovství světa v roce 2010 a 2011.

Kometa touží po dvanáctém mistrovském titulu, kterým by v historických tabulkách vyrovnala nejúspěšnější domácí klub z Jihlavy. Březina si při finálovém fandění div palce neumačká. „Je to tak. Prožívám play off možná víc než všichni ostatní Brňané,“ přiznává.

Desátý krasobruslař olympijského závodu ve Vancouveru si s chutí do ruky vezme i hokejku. Naposledy se za pukem proháněl o vánočních svátcích. „Hráli jsme s kolegou Ondrou Hotárkem. Nejsem žádná super třída, ale hokej mi docela jde,“ pokyvuje hlavou. „Teď mám sportovní pauzu. Ještě nevím, jak dlouhá bude. Buď si udělám dovolenou někde u moře, nebo začnu hned brzy pracovat na nové sezoně,“ dodává první Čech, který v soutěži skočil dva rozdílné čtverné skoky.