Dvojnásobná juniorská mistryně světa Radionovová v 16 letech zatím zvládá debut na velké seniorské akci s přehledem. Za bezchybný krátký program získala 70,46 bodu a díky vyššímu hodnocení technické úrovně jízdy si vypracovala náskok 1,44 bodu před Tuktamyševovou, bronzovou medailistkou z ME 2013.

Suverénní výkon předvedla i ruská trojka Pogorilá, která získala 66,10 bodu. Na krajanky sice ztrácí, ale na průběžně bronzové příčce je usazena pevně. Čtvrtá Kiira Korpiová z Finska se na šampionátu objevila poprvé od roku 2012, mezitím kvůli zdravotním problémům absolvovala jen několik menších závodů. Stejně jako ostatní krasobruslařky ze špičky se nedopustila výraznější chyby, ale k medaili by jí muselo pomoci selhání některé z Rusek.

Březinová, mladší sestra adepta na medaili Michala Březiny, v kombinaci místo dvou trojitých toeloopů zařadila na druhé místo jen dvojitý. Všechny prvky sice zvládla poměrně solidně, mnohdy však byla znát nejistota. Známkou 47,40 o dva body zaostala za osobním rekordem a od patnácté pozice, kterou obsadila na ME loni, ji dělí 3,4 bodu.