V Paříži si ve středu zahraje první čtvrtfinále grandslamu ve své kariéře. „Barbora je neuvěřitelně kompletní tenistka. Před turnajem jsem si to neuvědomil," řekl na adresu pětadvacetileté hráčky Švéd Mats Wilander, bývalá jednička mezinárodního žebříčku ATP.

Krejčíková si vysloužila chválu především díky pondělnímu výkonu, kdy deklasovala Američanku Sloane Stephensovou 6:2 a 6:0. V boji o semifinále ji nyní čeká talentovaná Coco Gauffová. „Ta je určitě agresivnější než Sloane Stephensová, má pravděpodobně také více sil, ale myslím si, že pro Krejčíkovou pondělní vítězství znamená obrovské zvýšení sebedůvěry," poznamenal Wilander.

Šestapadesátiletý bývalý tenista ovšem vyzdvihuje výkony amerického talentu. „Gauffová je dnes v sedmnácti letech pravděpodobně jednou z nejlepších hráček na světě, a to díky svému myšlení a pohybu," řekl Wilander a dodal: „Dokáže Krejčíková být dostatečně kreativní a konzistentní, aby se s Gauffovou utkala? Myslím, že tady půjde spíš o víru v sebe sama."

Barbora Krejčíková zatím v Paříži září.
Nejlepší česká tenistka? Krejčíková může pomstít krajanky, je blízko Tokia

Krejčíková ve svých pětadvaceti letech prožívá zatím nejlepší sezonu. „Když máte tolik talentu, není snadné dát vše dohromady, abyste uspěli. Pokud máte příliš možností, může trvat o něco déle, než si uvědomíte, kdy a jaké údery použít," líčil trojnásobný vítěz Davis Cupu z let 1984, 1985 a 1987.

Ten také přirovnává brněnskou rodačku k další české tenistce Karolíně Muchové, která letos na Australian Open došla až do semifinále. „Karolína je velmi podobná. Na scénu přišla před třemi lety a je také velmi talentovaná. Obě hráčky umí všechno, mají dobrý forhend i obouruč a neustále vymýšlejí, jak uhrát většinu bodů," dodal Wilander.

Krejčíková kromě dvouhry bojuje v Paříži také ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou, se kterou se v úterý v poledne utká o semifinále se sestrami Plíškovými. Ve smíšené čtyřhře skončila se slovenským parťákem Filipem Poláškem ve čtvrtfinále.