O víkendu vyhrála největší český závod na půlironmanských tratích Czechmana a daří se jí i jinde. „Dceři je to ale zatím úplně fuk. Ještě moc nevnímá. S medailemi si jen hraje," usmívá se třiatřicetiletá vystudovaná inženýrka z Mendelovy univerzity v Brně.

Ačkoli patří k nejlepším českým závodnicím, k triatlonu ji přivedl až v pozdějším věku její nynější manžel Josef. „Začínala jsem s moderní gymnastikou a atletikou. Pak jsem po vzoru Pepy dělal i silový pětiboj. Jednou prohlásil, proč nezkusím triatlon. Zkusila jsem ho a chytl mě. Je to droga," popisuje pracovnice v oblasti informatiky, v současné době na mateřské.

Postupně našla největší zálibu v dlouhých triatlonech. Ironmanskou trať, tedy 3,8 kilometru plavání, 180 kilometrů na kole a maraton, okusila podle svých slov už desetkrát. Nejslavnější závod na Havaji však zatím nenavštívila. „Jde o peníze, protože kvalifikace by nebyla takový problém. Závody bereme s manželem i jako dovolenou a na Havaj bychom těžko měli. Pro jednoho takový výlet přijde asi na sto tisíc korun. To už je moc. Ale nezoufám, existuje mnoho jiných krásných závodů," přemítá.

Na podobné podniky je třeba náročný trénink, který sebere dost času. „Naštěstí je dcera docela hodná. Některé tréninky absolvuju třeba doma na trenažeru nebo s vozíkem na běhání, na ty delší a závody pak už musíme mít hlídání. Naštěstí v tom není problém," ujišťuje Křivánková, která startuje pod hlavičkou stáje Rocktechnik.

S negativními komentáři, že kvůli triatlonu zanedbává dceru, se prý nesetkala. „Spíš slyším ty pozitivní. Fandí mi i rodina. Ženy, které trochu víc sportují, mě chápou. Podle mě převážně kroutí hlavou ty, které vůbec nesportují," myslí si.

Simona KřivánkováTřiatřicetiletá brněnská triatlonistka začínala s moderní gymnastikou a atletikou. K triatlonu ji přivedl současný manžel Josef, který je sám vrcholový závodník. Aktuálně je jedna z nejlepších českých triatlonistek na dlouhých distancích. O víkendu opanovala Czechmana, minulý rok se stala třeba mistryní Chorvatska, Slovinska a Rakouska. Má devatenáctiměsíční dceru Lucii.