Konečnou nominaci jste se dozvěděla až v sobotu. Překvapilo vás, že v ní je i vaše jméno?

Jsem nadšená, že jsem se do ní dostala. Strašně se těším. Moc volejbalistkám v České republice se nepoštěstí zahrát si Světovou ligu.

Rozpoutal se velký boj o místo?

Byly jsme čtyři nahrávačky, takže šance byla půl napůl. Z mého pohledu jsme hodně vyrovnané, nikdo není výrazně horší nebo lepší. Rozhodla momentální forma. Trenér vybral tak, jak se mu to zdálo nejlíp.

Česká republika bude Světovou ligu hrát úplně poprvé. Jaká máte od soutěže očekávání?

Máme velmi mladý tým, takže to pro nás bude hlavně o získání zkušeností. Můžeme asi jenom překvapit.

Máte jistou účast na turnajích v Santu Domingu v Dominikánské republice, čínském Hongkongu a japonském Sendai. Kam se těšíte nejvíc?

Nejvíc asi na Hongkong, podívat se do toho města. Už jsem studovala fotky na internetu.

A co vás na nich zaujalo?

Ze všech tří měst mi přijde nejzajímavější. Dominikánská republika bude nejkrásnější, ale exotiku už jsem zažila. Hongkong ještě ne.

Kam ve své kariéře řadíte účast ve Světové lize?

Je úspěch, že tam vůbec jedu. Naberu další zkušenosti. Beru účast jako možnost ukázat se dalším lidem, kteří o mě třeba vůbec nevědí. Zahraju si zápasy proti nejlepším týmům světa, proti nejlepším hráčkám. Komu se to v České republice podaří?

Uplynulou sezonu jste strávila ve švýcarské lize. Jak angažmá v klubu Zeiler Köniz hodnotíte?

Jsem hodně spokojená jak s životem v zemi, tak s úrovní volejbalu, která mě ve Švýcarsku hodně překvapila. I proto jsem prodloužila smlouvu o další dva roky, což o mé spokojenosti vypovídá samo za sebe.

V lize váš tým skončil třetí. Splnily očekávání i výsledky?

Ve švýcarském poháru jsme skončily druhé, v lize třetí, což pro nás bylo mírné zklamání, protože vedení od nás čekalo druhé místo. Byl to trochu neúspěch, ale pořád jsme braly medaili. Takže dobré. (smích)

Překvapilo vás po volejbalové stránce pod Alpami něco?

Vlastně jsem ani nic nečekala, protože o švýcarském volejbale jsem předtím nic neslyšela. Ale docela mě překvapilo, že všechny týmy měly velký počet cizinek. My devět, není to úplně běžné. Díky nim je úroveň volejbalu docela slušná.

Jak v takovém Babyloně fungovala parta?

Jako v České republice to není, protože panují rozdíly v jazyce. Hledá se jeden univerzální a ne každý je v něm třeba dobrý. Nejlepší kamarádku si tam asi nenajdu.

Jak jste na tom s němčinou?

Naprosto tragicky. Děkovala jsem bohu, že jsme mluvili anglicky. (úsměv)

Jste ještě v kontaktu s bývalými spoluhráčkami z Brna?

Stále, výsledky jsem také sledovala. Jsem hodně zvědavá, co přinese příští rok, protože přišla velká změna v podobě příchodu zahraničního trenéra.

Je André González změna k lepšímu?

Zahraniční trenér sice není záruka kvality, ale myslím, že přinese nové věci do tréninku a hráčky se můžou hodně zlepšit.