Brněnský rodák Lukáš Rosol nenavázal na senzační vítězství nad Španělem Rafaelem Nadalem a s Němcem Philippem Kohlschreiberem prohrál 2:6, 3:6 a 6:7. Při své premiéře v hlavní soutěži Wimbledonu tak šestadacetiletý Rosol skončil ve třetím kole.

Dvaadvacetiletá Kvitová porazila Lepchenkovou bez problémů na pařížské antuce a i na trávě utkání zcela dominovala. Čtvrtá nasazená tradičně tlačila z returnu a opírala se o forhend, kterým Američanku dostávala do úzkých a posílala míče k lajnám. Na kurtu číslo jedna Kvitové stačilo k postupu do 4. kola třiapadesát minut.

"Cítím se s každým zápasem lépe a kvůli nervům je třetí zápas mnohem lepší než první. Jsem ráda a spokojená, jak jsem hrála," řekla Kvitová v televizi. Česká hvězda udělala proti Lepchenkové pouze deset chyb. "Hraju agresivně a chyby se budou v mé hře vždycky objevovat a je samozřejmě skvělé, když jich je co nejméně," dodala. Se Schiavoneovou hrála Kvitová třikrát a dvakrát zvítězila. Oba vyhrané zápasy zvládla letos; poprvé ve Stuttgartu a podruhé v Ostravě při Fed Cupu.

Zakopalová zápas se Schiavoneovou špatně začala, v prvním setu udělala dvanáct chyb, získala jen sedm výměn a za dvaadvacet minut ji zazpíval "kanár". "Zvykala jsem si na její hru, pořád hrála čopy, lifty a ve větru to bylo těžké. Nemohla jsem se dostat do rytmu a to byl základ, proč mi to tak uteklo," komentovala Zakopalová úvodní set.

Ve druhé sadě se zlepšila, ale za celý zápas neměla proti předloňské vítězce Roland Garros brejkbol. "Nebylo to o hezkém tenisu, ale o tom, jak se s tím kdo vyrovná psychicky a ona to zvládla líp. Já jsem se necítila dobře, nehrála jsem dobře, soupeřka mi neseděla. Prostě mi nic nevyšlo," klopila Zakopalová oči.

Druhý set rozhodla sedmá hra, v níž pražská rodačka počtvrté v utkání přišla o podání. Předcházel tomu sporný moment. Za stavu 30:30 zahlásil lajnový rozhodčí aut, ale hlavní Kader Nouni nechal výměnu opakovat. Místo výhody pro Češku byl brejkbol, který ještě odvrátila, ale při druhém už o servis přišla. "Jsem přesvědčená, že to byl aut, mrzelo mě to, ale vymlouvat se na to nebudu," řekla Zakopalová.