Ještě v poločase Královopolanky prohrávaly o osm bodů a tak se Andělová rozhodla, že s utkáním zkusí něco udělat. „Řekla jsem si, že někdo body dát musí. Myslím, že ve střelbě trojek jsem celkem úspěšná, takže musím i střílet a ne jen předržovat balóny a nahrávat,“ přiznala autorka šestnácti bodů a dvou trojek.

Na demolici Žabin v poslední čtvrtině, v níž Královo Pole nastřílelo 31 bodů, ji pomohly i celkově šestnáctibodová Edita Šujanová a patnáctibodová Eva Kopecká. „Žabiny na nás navrchu vytváří velký tlak a dole výborně zdvojují, někdy i ztrojují pivoty, což nám dělá problémy. Naše hra je na nich založená takže jsme nevěděly, kdo má dávat koše, ale naštěstí jsme to pak s Kopcem rozstřílely a přidala se i Eda,“ oddechla si Andělová.

Buldoci měli ve Znojmě záchranu na dosah. Pohrdli
Buldoci měli ve Znojmě záchranu na dosah. Pohrdli

Odchovanka pelhřimovského basketbalu nečekala, že Žabiny budou favorita takto trápit. Vždyť královopolské družstvo je porazilo dvakrát v základní části a smetlo je víc než třicetibodovým rozdílem v semifinále Českého poháru. „Hodně nás překvapily, do duelů však jdou buď a nebo. Pro ně jde skoro o finále soutěže. Hrají s chutí, chtějí si to užít a na nás leží tíha, že máme vyhrát. Jsme pak nervóznější,“ uznala.

Podle ní bylo důležité hlavně zapomenout na první nevydařený zápas, který Žabiny nečekaně vyhrály 61:53. „Ale stejně jsme to nezvládly a nepoučily se. Pak jsme si ale řekly, že prohrávat v sérii play-off 0:2 nemůžeme a zvedly se,“ řekla s úlevou Andělová.
Ta navíc měla minulý týden 22. narozeniny. „Ještě jsem je nestihla oslavit, ale na velké oslavy stejně nejsem. Potěšil mě dárek od holek z kabiny, dostala jsem krásnou černou mikinu, kterých nikdy není dost,“ usmála se.

Draci zahájili sezonu vítězstvím nad nizozemským mistrem
Draci zahájili sezonu vítězstvím nad nizozemským mistrem