Vémola totiž na začátku února přestoupil z XFN do organizace Oktagon a v sobotu v Ostravě nastoupí proti polskému silákovi Pawlu Brandysovi. Jako jeden z důvodů uváděl v médiích neplnění finančních podmínek. „Ze strany organizace XFN je to naprosto neprofesionální směrem k fanouškům. Chybějícím jménům v Brně nemůžu nic vytknout. Je to zaměstnání, za které když nedostaneme zaplaceno, nebudeme ho dělat,“ říká Jiří Čepura z Brna, který si lístky na XFN 17 koupil.

Vémola se měl utkat s Martinem Šolcem, ten nakonec v DRFG Areně narazí na Mateusze Ostrowského z Polska. „Moc přeji organizaci XFN ozdravení, neboť divákům přiblížila atraktivní sportovní odvětví, bohužel si nejsem jistý, zda je to možné se současným vedením. Mám pocit, že značka XFN tímto počinem navždy ztratila punc důvěryhodnosti,“ lituje Čepura.

Václav Nedomanský vybojoval v reprezentačním dresu osm medailí z mistrovství světa včetně zlata z šampionátu 1972.
Samotář s kanónem a talentem od Boha. Big Nedo slaví půlkulatiny

Na galavečeru se může těšit aspoň na domácího borce Vasila Ducára z Muay Thai Brno, který taky řešil nepříjemné peripetie. Jeho soupeř Bohumil Lungrik totiž v pondělí z duelu odstoupil. „Z nevysvětlitelných důvodů poslal zápas do kopru, nerozumím tomu. V lednu udělal to samé Rolandu Čambalovi. Promotéři už mu nebudou důvěřovat, že nastoupí,“ zlobí se Ducár.

Ve středu se přesto dočkal nového soupeře, postaví se mu Denis Vygovsky z Ukrajiny. „Jsem rád, že se našla náhrada, protože se těším na Brno. I když se startovka měnila, je natolik kvalitní, že si každý divák přijde na své. Samozřejmě kdo chtěl vidět Vémolu, jede do Ostravy, ale nebojím se, že hlediště bude poloprázdné,“ dodává Ducár.