Lipták, který před čtyřmi lety na MS v Mnichově vybojoval individuální bronz, minul v třídenní základní části jediný ze 125 terčů podobně jako další tři jeho soupeři, s nimiž kvalifikaci společně vyhrál.

V semifinále na patnáct ran ale chyboval dvakrát a musel se podle nového systému rozstřelovat o možnost bojovat o bronz. V něm využil chyby Brazilce Rodriga Bastose, který nedodržel časový limit a byl mu hned v první sérii připsán minutý terč.

Lipták, vítěz letošního závodu Světového poháru v Pekingu, kde se střílelo také podle nového systému, však v následujícím duelu o medaili minul hned v prvním pokusu, zatímco jeho soupeř Ital Giovanni Pellielo střílel bezchybně. Český brokař si nakonec připsal tři minely, zatímco jeho soupeř ani jedinou.

Svůj první seniorský titul vybojoval Slovák Erik Varga, který v souboji o zlato porazil Brita Edwarda Linga.

Na cenném kovu pro českou výpravu v soutěži týmů se podíleli vedle Liptáka také David Kostelecký a Robin Daněk. Olympijský vítěz v této disciplíně z Pekingu 2008 Kostelecký byl jen o jednu chybu horší než Lipták a o postup do finálové šestice se snažil v rozstřelu s šesti dalšími soupeři. Minul ale hned v první sérii a skončil celkově jedenáctý. Daněk po nadějném začátku obsadil až 69. místo se 118 trefami.
Týmový titul získali Italové Pellielo, Valerio Grazini a Massimo Fabbrizi, kteří dohromady trefili 368 terčů z možných 375. O jeden zásah s nimi prohráli střelci Kuvajtu, za kterými Češi zaostali o další dva body.

Bronzovou medaili ve stejné týmové soutěži vybojovali vzápětí také junioři ve složení Josef Navrátil, Pavel Vaněk a Vladimír Štěpán. V individuálním finále ale nestřílel ani jeden z nich. Nejblíže k tomu měl Navrátil, který o možnost poprat se o medaili přišel v rozstřelu a skončil sedmý.