Jeho svěřenci ovšem Chrudim nikdy v historii neporazili. Od roku 2007 ze čtrnácti vzájemných zápasů urvalo Tango jediný bod za remízu 3:3 v listopadu 2009. Gólem k ní přispěl i kapitán týmu Michal Belej. „Chrudim musí vyhrát, v tom spatřuji naši výhodu. My se pokusíme o co nejlepší výsledky," povídá brněnský útočník.

Era-Pack útočí na sedmý titul v řadě a celkově devátý. Sezonou prošel bez jediného zaváhání. Tango letos porazil 5:4 a 4:0. „Obhajoba je pro nás důležitá. Pokud vyhrajeme bez ztráty bodu, bude to bonus. Ještě se nám to nepodařilo," přeje si chrudimský trenér Jaroslav Bartušek.

Tango však touží minimálně po jednom vítězství, aby na domácí palubovce sehrálo dva finálové zápasy. „I slabší může porazit silnějšího, jen nesmíme ztrácet naději. Potřebujeme být koncentrovaní, disciplinovaní, takticky připravení a nepřemotivovaní. Nejdůležitější bude ale efektivita. Musíme proměnit své šance," vyzývá Berky.

Z ofenzivních výpadů brněnských střelců má obavy i Chrudim. „Belej se Seidlerem jsou ve výborné formě, na jejich souhru si musíme dát pozor," varuje Bartušek.

Obraně Tanga naopak zatopí trio brazilských hráčů Max, Douglas, Dentinho či bratři Roman a Michal Marešovi. „Na straně Chrudimi je především obrovská zkušenost hráčů z těžkých evropských zápasů," všímá si Berky.

Souboj o českého futsalového vládce startuje prvním duelem v pátek od půl páté odpoledne v Chrudimi.

Cesta do finále

1987 – vznik Tango Brno, účastník čtvrté brněnské ligy

1997 – postup do divize jižní Moravy

2005 – postup do druhé ligy

2009 – vítězství v druholigové skupině východ a postup do nejvyšší soutěže

2010 – 5. místo v lize

2011 – 4. místo v lize

2012 – 3. místo v lize

2013 – postup do finále play off