"Proto Grand Prix nepovažuji za ostrý start sezony. Na Nebelhorn Trophy jsem si vyzkoušel programy a dopadlo to docela dobře. Teď doufám, že v tom budu pokračovat," řekl Březina. S výsledkem v Německu byl spokojený, hlavně s volnou jízdou. "Získat na začátku sezony 150 bodů je slušný výsledek. Od toho se bude odrážet lépe než loni, kdy jsem na prvním závodě zajel volnou za 120 bodů," podotkl čtyřiadvacetiletý krasobruslař.

Březina se v létě rozhodl změnit krátký program i volnou jízdu. "Hlavně jsme změnili žánry hudeb, na které jezdím. Na klasiku jsem nikdy nejel, je to něco nového. Myslím ale, že se to lidem líbí," uvedl Březina, jenž bude bruslit na hudbu ze seriálu Hra o trůny a Mozartovu Figarovu svatbu.

"Když mi z USA poslali první kousky, tak jsem si nebyl jistý, zda na to budu schopen jezdit. Po sestříhání to ale znělo jinak a pak mi přišlo, že to půjde," pousmál se Březina, jemuž jízdy sestavila Salomé Brunnerová spolu se Stéphanem Lambielem. Složení skoků oproti minulost příliš neměnil, i proto věří, že se mu bude dařit.

Brněnský rodák se po dvou letech vrátil z USA do Evropy a opět se připravuje pod vedením trenéra Karla Fajfra v Oberstdorfu. "Nic se tam nezměnilo. Hala je pořád stejná, jen závodníci jsou jiní. Tomáš (Verner) nebo Carolina (Kostnerová) skončili. Celý den ale stejně trávím na zimáku tréninkem, takže to je jedno," uvedl Březina.

Vrcholem předešlé sezony byly olympijské hry v Soči, po kterých řada krasobruslařů ukončila kariéru, rozhodla se nadcházející rok vynechat nebo bude startovat jen na omezeném počtu soutěží. "Myslím si ale, že úroveň zůstane jako doteď. Uvidíme, jak kdo se připraví a jak kdo překonal únavu olympijské sezony. Přece jen se začalo v září a skončilo na konci března," řekl. "Ti, kteří skončili, ale věděli dopředu, že olympiáda nebo mistrovství světa je poslední závod kariéry a vzali to tak. Mladší, kromě Patricka (Chana) budou všichni letos závodit. Až takový odpad tak není," podotkl Březina.

V zámoří se připravuje již od minulého týdne, společně s trenérem Fajfrem totiž odletěl již na Americkou brusli. "Pan Fajfr tam měl sportovní dvojici, takže jsem letěl s ním, abych nebyl v Oberstdorfu sám," vysvětlil.

Lépe se tak aklimatizuje. "Bude to jednodušší. Týden jsme byli v Chicagu a do Kanady je to jen dvouhodinová změna času," dodal loňský bronzový medailista z kontinentálního šampionátu, který má ve sbírce dvě čtvrtá místa z MS.