Los v Mnichově přisoudil bronzovému celku uplynulého ročníku Ženské basketbalové ligy třetí družstvo minulého ročníku italské Serie A1 a favorita skupiny Reyer Venezia, německého šampiona Wasserburg a švýcarského vicemistra Fribourg. „S losem jsme spokojení. Jde o hratelnou, ale zároveň velice atraktivní skupinu v dostupných destinacích. Pokusíme se vybojovat historický postup pro královopolský basketbal a vylepšit český koeficient,“ říká generální manažer KP Brno Richard Foltýn.

Lídr týmu bude Šujanová, která může hrát na pozici křídla či pivota. Vrací se po roce v turecké lize, kde pravidelně nastupovala za klub Adana ASKI, jenž skončil v tabulce devátý a těsně se nedostal do play-off. „S Editou se známe a její příchod je vynikající krok. Jde o hráčku, která má za sebou spoustu zajímavých angažmá. Doufám, že to prodá a mladší hráčky se vedle ní hodně naučí,“ slibuje si Zdeněk od dvaatřicetileté Šujanové, která si zahrála třeba i za maďarský Györ.

Zdeněk nahradil na lavičce Mariana Svobodu a nové angažmá bere jako velkou výzvu. „Hrozně se těším. Sice už jsem trénoval v nejvyšší soutěži Karlovy Vary, ale tohle je pro mě i díky EuroCupu zase krok dopředu. Náš cíl je získat zkušenosti pro mladé hráčky, které pak zúročí v domácí lize. Věřím, že máme silný tým, který bude konkurenceschopný,“ prohlašuje kouč, jenž podepsal dvouletou smlouvu.

Dvaačtyřicetiletý Zdeněk je zároveň asistent u reprezentací od šestnácti a sedmnácti let. Povede tedy i nově vzniklý výběr KP Brno do devatenácti let. K němu se připojí dlouholetý asistent a kondiční trenér Trutnova Pavel Prokeš i pomocná asistentka Andrea Kuklová Chupíková. První slovenská hráčka v ženské NBA duo doplní v sezoně při některých trénincích.

Skupina EuroCupuSKUPINA I:
KP Brno (bronz v ŽBL)
Reyer Venezia (Itálie, ligový bronz)
TSV 1880 Wasserburg (Německo, titul)
BCF Elfic Fribourg (Švýcarsko, stříbro)
* Do play-off postupují dva nejlepší týmy
Zápasy KP Brna:
1. kolo: 12. října, 18.00, doma Wasserburg
2. kolo: 18. října, 19.30, venku Fribourg
3. kolo: 25. října, 20.00, venku Venezia
4. kolo: 2. listopadu, 19.30, venku Wasserburg
5. kolo: 22. listopadu, 18.00, doma Fribourg
6. kolo: 29. listopadu, 18.00, doma Venezia