Buldokům se ve většině utkání daří Znojmo přestřílet, jenže v brankovišti za zataženou obranou čaruje teprve devatenáctiletý brankář Jan Hándl, který stabilně chytá od druhého utkání play-down. „Máme vyrovnanou gólmanskou dvojici, rozhodujeme se podle aktuální formy. První utkání nám nevyšlo. Nebyla to chyba brankáře, ale rozhodl jsem se dát týmu impuls a místo Jirky Skácelíka poslal do brány Honzu. O den později jsme dostali jen jeden gól a to skoro vždy ve florbale znamená vítězství,“ říká lodivod Znojma Jan Šťastník.

Mladý brankář se do sestavy vrátil po zranění kolene, jež si přivodil na vánočním turnaji. „V playdown to byl první ostrý zápas, který jsem chytal od začátku. Vrátil jsem se a trénoval sotva měsíc. Kluci mi hodně pomohli. V obraně hrají výborně, máme super bloky,“ pochválil spoluhráče Hándl.

Sympaťakem znojemského sportu pro rok 2017 byla zvolena Tereza Balíková z Fitness.
V posilovně mě baví překonávat se, říká sportovní Sympaťak Znojemska Balíková

Dobrou defenzívu Znojma vyzdvihl i brněnský kouč Rostislav Kohút. „Hándl chytá určitě dobře a nám dělá problémy zatažená obrana. Znojmo hraje chytře. Čeká na naše chyby a my jsme naivní, šance jim nabízíme,“ popsal.

Zodpovědnost za předvedené výkony bere Kohút na sebe. „Musíme hru lépe zorganizovat a mít postupný útok. Potřebujeme častěji zakončovat a nepřehrávat situace na znojemské polovině. Čekají, až ztratíme balon, a vyrazí do brejku,“ přemítal.

Důležitý faktor je podle Kohúta i rozdíl v koncentraci na zápas. V úterý prohrávali Buldoci ve 27. minutě už 0:3. Přiblížili se sice na rozdíl jedné branky, ale nevyrovnali ani při hře v šesti. Na gól do prázdné branky, kterým Jakub Procházka pečetil výhru Znojma 5:3, asistoval právě maskovaný hrdina Hándl, který si tak připsal první kanadský bod v sezoně.

V bojovnosti a koncentraci vidí hlavní devizu svých svěřenců i Šťastník. „Buldoci byli mírný favorit série. Chtěli jsme mužstvo připravit tak, abychom hráli důstojnou roli, což se povedlo. Držíme se taktiky a vyhráváme díky tomu, že jsme soustředěnější a pokornější. V Brně chceme ukončit náročnou superligovou sezonu,“ dodal.

1. kolo play-down5. zápas: Znojmo – Bulldogs Brno 5:3 (2:0, 1:1, 2:2), Branky: 8. Kucharič, 16. Sláma, 27. Horák, 51. Šindelář, 60. Procházka – 27. Kladivo, 45. Kadlec, 58. Coufal.
Stav série: 3:2.
6. zápas: Dnes od 20.00 v hale ve Vodově ulici.
1. kolo play-down se hraje na čtyři výhry. Vítěz se zachrání v Superlize, poražený hraje druhé kolo, ve kterém se hraje o sestup a účast v baráži.

Ilona Burgrová z KP Brno (v zeleném)
Šok pro Královo Pole. Žabiny zaskočily favorita a v brněnském čtvrtfinále vedou