Valosun propadl v poslední části v útoku, čtvrtou čtvrtinu prohrál 7:20 a italský celek strhl vítězství na svoji stranu. „Neproměňovaly jsme šance, trápily jsme se. Nikdo na sebe nedokázal vzít zodpovědnost. Poslední čtvrtina byla úplně jiná než předchozí tři," povídala Sedláková.

Třetí nejlepší asistentka letošního EuroCupu neskrývala po skončení duelu zklamání nad pohřbením poslední naděje na možný postup. „Je to teď čerstvé, až s odstupem času možná doceníme, že jsme odehrály vyrovnané zápasy s Neapolí, která má plno cizinek, kdežto my jen jednu. Nemáme se za co stydět, ale je to fakt škoda, měly jsme zápas urvat," posteskla si.

Za vítězstvím hnalo královopolský celek ve středu v hale ve Vodově ulici 836 diváků. „Kulisa byla stejně jako ve všech ostatních eurocupových zápasech skvělá. I kvůli divákům mě mrzí, že zápas dopadl, jak dopadl," omlouvala se příznivcům.

Se soutěží se Brno rozloučí středečním zápasem na hřišti Orange Blizzards. „Sice už nemůžeme postoupit, ale pořád je o co hrát. Zápas chceme zvládnout se ctí a předvést co nejlepší basket," vybídla. ⋌(mav)

elitní nahrávačkaKapitánka brněnského Valosunu Kateřina Sedláková patří po pěti odehraných duelech EuroCupu mezi nejlepší nahrávačky v soutěži. Za zápas nasbírá v průměru 5,2 asistence, což ji řadí v této statistice na třetí místo. Před sebou má pouze Jazmine Davisovou z Fribourgu (5,3) a vedoucí Courtney Vanderslootovou z Ordusporu (7,3).