Na tříkilometrové trati skončila v konkurenci nejlepších mládežnických rychlobruslařek na dvacátém místě a v závodě s hromadným startem obsadila třináctou pozici. „Jsem spokojená jen s časem na trojce. Umístění není úplně podle mých představ. Ale finále jsme si vyjela poprvé, tak to snad příště bude lepší," věří sedmnáctiletá studentka Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka v Brně.

Současně s juniorskými závody se o víkendu uskutečnilo v Nizozemsku i seniorské mistrovství světa. Martina Sáblíková získala dvě zlata a Karolína Erbanová přidala bronz. „Přímo jsme je moc nesledovali, ve stejnou dobu jsme také závodili nebo trénovali. Ale moc jsme holkám fandili. Po závodě jsme jim poslali gratulace," vysvětluje členka tréninkové skupiny známého kouče Petra Nováka.

V ní se po svých brněnských počátcích na kluzišti ve Vodově ulici už naplno zabydlela. „Chci uspět v juniorském Světovém poháru. Vzdálenější cíle neprozradím, ale na olympiádu chce každý," usmívá se Pavlíčková.

Po víkendových startech zůstala jako ostatní členové juniorské reprezentace v Zakopaném. Tento víkend totiž hostí juniorské mistrovství světa na jednotlivých tratích. „Zůstali jsme zde trénovat. Na světovém šampionátu startují i holky z širší světové špičky, kdežto na finále Světového poháru mohly jen ty s vyjetými body. Uvidíme, jak mi to teď vyjde," vyhlíží sprinterka Pavlíčková.