Zkušený harcovník David ale na svého dvacetiletého bratrance ohled nebere. „Klidně na mě zařve. Ale já si to k němu nedovolím, mám před ním velký respekt. Jsem tišší a spíš takový otloukánek," směje se hráč, který minulý rok obsadil třetí místo v anketě Talent roku.

Od bratrance se na hřišti rád učí. „V sestavě spolu moc nenastupujeme, ale herně nám to spolu vyhovuje. David umí podržet míč, v tom je jeho síla. Už i trénuje a dovede správně poradit. Na mě jako mladém hráči spíš je, abych nic nezkazil," říká skromně Cupák.

Vysokou míru obezřetnosti potřebuje mladší z bratraneckého dua i v pátečním utkání proti mistrovské Chrudimi. S druhým celkem tabulky se sedmý Helas s velkou pravděpodobností potká také ve čtvrtfinále play off. Do konce základní části už chybí pouze dvě kola. „Asi dostanou víc šancí hráči, kteří tolik nenastupují. Snad i já. Chceme si utkání hlavně užít a zahrát si," povídá k zápasu, který startuje v osm hodin večer v hale ve Vodově ulici. Na něj mají vstup zdarma fanoušci, kteří předloží vstupenku z utkání fotbalové Zbrojovky proti ostravskému Baníku.

Dlouhodobě nejlepší český futsalový tým z Chrudimi letos přepustil první místo Teplicím, se kterými dvakrát prohrál a v minulém kole remizoval také s Vysokým Mýtem. „Teplice jí srazily hřebínek. Je hratelnější. Pokusíme se udeřit z brejků," plánuje Cupák.

Zároveň touží prolomit čekání na vstřelenou branku. Letos si zatím připsal jedinou asistenci. „V lize jsem ještě nedal gól nikdy. Držím v týmu černého Petra, vždyť i gólman už skóroval," krčí rameny Cupák.