V Číně jste skončily v týmovém závodě devětadvacáté. Jedná se o zklamání?

Utekla nám možnost bojovat o olympiádu. Potřebovaly jsme se umístit do čtyřiadvacátého místa, což se nepovedlo. Je to tedy zklamání. S odstupem času ale tak kritická nejsem. Asi jsme na víc s mladým týmem neměly.

Myslely jste před šampionátem na lepší výsledek?

Náš cíl byl určitě dostat se do kýžené čtyřiadvacítky. I já jsem do toho šla s tím, že se podřídím týmovému výsledku. V lepší umístění jsme ve skrytu duše doufaly.

Jste spokojená se svými individuálními výkony?

Nejsem vůbec nadšená. Příprava nebyla optimální, měla jsem zdravotní problémy. I tak jsem do Číny odjížděla v dobrém rozpoložení. Přeskok a bradla dopadla ještě dobře. Na kladině a prostných však přišly chyby a následné pády. To mě hodně mrzí.

Přišly jste o šanci bojovat v Riu v týmové soutěži. Co to znamená?

Na příští mistrovství světa pojedou pouze tři závodnice. Z nich na předolympijské hry, kde půjde už o kvalifikaci na olympiádu, odjede jen jedna. Kdybychom se tam dostaly jako tým, můžeme se nominovat ve víc lidech.

Jak se mladé kolegyně porvaly s atmosférou velkého závodu?

Chci hrozně pochválit brněnskou Annu Máriu Kanyaiovou. Podala téměř bezchybný výkon. Šlo teprve o její druhou velkou soutěž a hned se zařadila mezi opory reprezentace. Smekám i před Veronikou Drápalovou, která byla na světové soutěži úplný nováček. I se svalovým zraněním se rvala v závodě velmi srdnatě.

Do jaké míry vás ovlivnilo, že před mistrovstvím skončila Jana Šikulová?

Mrzelo nás, že s námi do Číny nepojede. Věděly jsme, že nám její výkony budou chybět. Velká změna nastala i pro mě. Dlouhá léta jsme jezdily po soutěžích spolu a teď je to jinak. Navíc jsem teď v týmu zdaleka nejstarší. Holkám dělám trošku náhradní mámu. (smích)

Jak se cítíte jako nejzkušenější členka ženské reprezentace?

Je to zvláštní pocit. Přijde mi jako včera, když jsem přišla do reprezentace a dostávala rady od Jany Komrskové (bývalá česká reprezentantka pozn. redakce). Teď se snažím mladým kolegyním nabyté zkušenosti předat zase já.

Stihly jste v Číně navštívit i něco jiného než jen gymnastickou tělocvičnu?

Nanning je třeba oproti Pekingu nádherné město. Říká se o něm, že patří k nejzelenějším v zemi. Centrum jsme si prošly.

Na internetu máte stránky s kampaní, v níž sháníte peníze na přípravu na olympiádu do Ria. Koho to napadlo?

S nápadem přišel kolega z reprezentace Martin Konečný. Kampaň slouží nejen jako sbírka, ale i k propagaci gymnastiky. Peněz je v našem malém sportu málo, snažíme se je získat všemožnými způsoby.