Se 196 centimetry nejvyšší hráčka celku přicestovala na jižní Morava ze zámoří i díky možnosti zahrát si EuroCup, který začíná jihomoravskému celku ve čtvrtek v polském Gorzówě. „KP mě zaujalo především tím, že hraje EuroCup. Čekají nás silní soupeři, kteří mají na soupisce hráčky se zkušenostmi z WNBA. Klíčem bude rychlejší přechod do útoku. Můžeme soupeře překvapit svou houževnatou a tvrdou hrou,“ zmiňuje čtyřiadvacetiletá Kanaďanka.

Královo Pole je její druhé angažmá v Evropě, to první v polském Gdaňsku ovšem skončilo záhy kvůli zranění. „Miluju evropskou historii a kulturu. Chci toho hodně vidět. Už jsme při volném dni stihli s Gabby (Gabby Greenová - další nová zámořská hráčka KP pozn.red.) navštívit Vídeň. Je super, že spoluhráčky umějí dobře anglicky, protože jsem zkoušela mluvit česky a moc mi to nešlo,“ směje se Potterová.

Volejbalové Šelmy Brno. Ilustrační foto.
Lákavý dvojboj: Volejbal vyzve silné Kladno, Šelmy ve šlágru hájí první místo

Českou republiku poprvé navštívila před třemi lety s kanadskou reprezentací. „Byla jsem jen v Praze, ale země na mě zapůsobila. I proto jsem neměla obavy kývnout na nabídku KP,“ sděluje Potterová.