To se povedlo, Brňané bojovali a s druhým týmem soutěže prohráli přijatelně 66:91. „Doufám, že jsme si debakl už vyžrali a žádný zápas neskončí takovým vysokým rozdílem. Víme, na čem pracovat, a vidíme, kde se zlepšujeme," poznamenal brněnský křídelník Ondřej Šiška.

Výkon Mmcité ocenil také prostějovský trenér Zbyněk Choleva. „Brno chválím za bojovnost, kterou předvedlo, a za aktivitu. Dobře, že jim to nevydrželo, protože bychom měli problémy," uvedl. „A taky jej chválím za atmosféru, kulisa byla vynikající, mně se líbila," usmál se Choleva.

Brňané mohli pomýšlet i na přijatelnější výsledek, jenže týmu utekl začátek. První čtvrtinu vyhrál Prostějov 34:16. „Začátek rozhodl a dal ráz celému zápasu. Stalo se nám to už druhý třetí duel, musíme na tom zapracovat. Začali jsme hrát, až když jsme prohrávali o dvacet. Proti týmům z vrchní čtyřky nemáme co ztratit, takže by kluci mohli hrát uvolněně. Bylo vidět, že mají sílu Prostějova v hlavě," mínil sportovní manažer brněnského klubu Štěpán Vrubl.

MMCITÉ BRNO         66ORLI PROSTĚJOV    91
• Po čtvrtinách: 16:34, 40:51,
  53:82
• Nejvíc bodů: Cvetinovič 21,
  Bašta 15, Šiška 6 Švrdlík 18,
  Bohačík 17, Marko 14, Pandula
  12, Slezák a Bratčekov po 10.
• Rozhodčí: Vyklický, Baloun,
  Holubek.
• Fauly: 25:2
• Trestné hody: 18/12 31/23.
• Trojky: 6:12.

Když Jihomoravané přešli na zónovou obranu, dělalo to Orlům potíže. „Začalo se nám pak víc dařit, to byl klíč, že jsme zápas dotáhli a neskončil jako v Opavě. Těžko říct, jak utkání dopadne, kdyby jsme zónu hráli od začátku, jenže na kdyby se nehraje. Prostějov pak ukázal zkušenosti i kvalitu," podotkl Šiška.

Brněnskému týmu scházeli zranění Honomichl se Šmídem, ale v závěru duelu už se objevil na palubovce kapitán Michal Norwa. S nimi může nováček soutěže pomýšlet na lepší výsledky. „Mnoho hráčů hraje mattonku první rok, pořád zkušenosti sbíráme, ale zápas od zápasu musíme být zkušenější a nedělat nějaké hloupé ztráty," dodal Šiška.

Nejlepší střelcem duelu se 21 body stal brněnský pivot Nikola Cvetinovič.

Mmcité patří se dvěma výhrami poslední dvanáctá příčka. Ve středu od půl sedmé večer hostí o místo lepší Svitavy. „Mám z týmu dobrý pocit, ale pohled na tabulku je úplně něco jiného. Domácí zápasy s Kolínem i Ústím a USK venku, které jsme prohráli rozdílem do pěti bodů, nás teď strašně moc mrzí," pravil brněnský trenér Vladimír Paunovič.