Jihomoravané si na Korsice poradili po dvou výhrách 4:0 s francouzskými šampiony z Venaca i se švýcarským soupeřem z Grolley. Modřice vybojovaly výhru 3:1 i nad spolufavoritem soutěže z Košic. „Všem klukům se nedařilo na sto procent, ale tým držel při sobě a všechny hráče chválím. Zvláštní pozornost zaslouží Radek Pelikán, který řídil cestu tam i zpět bez jediného vystřídání za volantem," vtipkoval modřický kouč Petr Gulda.

Úřadujícím českým šampionům se vyplatila dlouhá příprava na jednodopadový mezinárodní nohejbal. Domácí extraliga se totiž hraje na dva dopady. Modřice na jeden dopad trénovaly už od zimy. „Pilujeme jej i dál, protože naši hráči jsou v kádru reprezentace a několik z nich čeká v prosinci mistrovství světa v Nymburku. Chceme tam uspět," vysvětlil Gulda.

Pohárový šlágr nabídl zejména souboj pozdějších vítězů turnaje s Košicemi. Velké slovenské hvězdy Patrik Perun a Ján Brutovský sice přestoupily do Vsetína a košický Martin Perun navíc onemocněl, i tak měly Košice v sestavě čtyři mistry světa a navíc nejlepšího singlistu planety Milana Ižola.

„Věřil jsem, že zápas se Slováky zvládneme. V extralize se nám daří, nemáme zatím větší problémy. Jen jednou jsme remizovali v hale Šacungu, kde se nám na malém hřišti dlouhodobě nevede. Snad pohár znamená předzvěst do zbytku extraligy, kde chceme do play off z prvního místa," doplnil Gulda.

Jediné zklamání tak modrobílý tým zažil kvůli divácké kulise. „Čekala nás prázdná hala. Na tribunách skoro nikdo nebyl. Nohejbal má výbornou atmosféru jen na evropském a světovém mistrovství. Kdyby se hrálo v Modřicích, přijde halda fandů. Nohejbal má u nás jinou pozici," dodal kouč.

Pořadí PMEZ 2012

1. Sokol Modřice (CZE)
2. NK Košice (SVK)
3. Grolley (SUI)
4. Venaco TB (FRA)

Zápasy Modřic
Modřice – Grolley 4:0
Modřice – Venaco 4:0
Modřice – Košice 3:1