Jedenáctým titulem v české historii se osamostatnil na čele hráčského žebříčku. Překonal pražskou ikonu a bývalého reprezentačního kouče Jiřího Šmejkala, který má o jeden méně. „Získal jich dohromady třináct, ale tři ještě ve společné československé soutěži. Teď chci svůj počet co nejvíc navýšit," pravil Pelikán.

Modřice v superfinále, které hostila nymburská sportovní hala, zdolaly 5:2 nováčka a největší překvapení soutěže Čakovice. Pražský celek nejprve nevyužil mečbol v úvodním duelu dvojic a Jihomoravané se rychle dostali do vedení 4:0. „První dvojku jsme vyhráli se štěstím, mohli jsme ji v klidu prohrát. Za stavu 4:0 už se tým s našimi zkušenostmi těžko poráží," podotkl.

Bývalý spoluhráč

Čakovice ještě uchránil od debaklu v singlu Jakub Mrákava, který předchozí tři ročníky strávil v modřickém dresu, a následně prohrála téměř neporazitelná první trojice Sokola, přestože po prvním setu vedla 10:1. „Kluci přestali hrát, takže vítězství zachraňovala až naše trojice v dalším utkání," pousmál se kapitán. „Kubu Mrákavu pak naši příznivci vyvolávali a trochu slavil s námi," doplnil.

Nymburská hala, do které se vejdou dva tisíce diváků, uvítala superfinále popáté. „Vždy tam jedou všichni naši fanoušci, Čakovice taky měly dost příznivců. Myslím, že letos přišlo nejvíc lidí v historii a vytvořili skvělou atmosféru," potěšilo Pelikána. Po návratu do Modřic spustili hráči oslavnou party „Nohejbalový bůh se nesmí urazit, takže jsme si všichni vzali na úterý dovolenou," oznámil. Brzy už odstartuje přípravu na listopadové mistrovství Evropy ve Slovensku. „Týden si od nohejbalu odpočineme, pak se pustíme do tréninku, protože zase chceme zlato," dodal.