Obhájce triumfu navíc natahuje devatenáctizápasovou šňůru v extralize bez porážky. „Obhajujeme svoji dominanci a chceme natáhnout naši neporazitelnost na co nejvíc zápasů, abychom stanovili rekord, který jen tak někdo nepřekoná," podotýká modřický kapitán Radek Pelikán.

O pozici jihomoravského celku jako největšího aspiranta na titul hodně napovídá také zimní přestupový rej v kádru soupeřů. Oslabil loni druhý Šacung Benešov, který opustili Doubrava s Ešnerem, i třetí Karlovy Vary. „Máme nejvyrovnanější mančaft z extraligy. Některým týmům chybí třeba kvalitní druhá trojka, nám ne," podotýká Pelikán.

úvod extraligy
5.dubna: České Budějovice (14.00)
12. dubna: Český Brod (10.00)
19. dubna: Žatec (14.00)
26. dubna: Vsetín (14.00)
1. května: Karlovy Vary (14.00)
3. května: Čelákovice (14.00)
8. května: Šacung Benešov (14.00)

Mužstvo doplňuje nově nadějný devatenáctiletý slovenský reprezentant Michal Bertko. „Náš kádr je úzký, ale zato se nemění," doplňuje Gulda.

Pouť za desátým titulem zahájí modřický celek v sobotu od dvou hodin odpoledne na hřišti nováčka v Českých Budějovicích. „Jsou to mladí kluci, kteří nechtějí hrát podřadnou roli," upozorňuje Gulda. „Vyhráli velký přípravný turnaj ve Vsetíně, což nám přidělalo malinko obavy, ale máme silnější mužstvo," povídá modřický kapitán.

Zkušený český reprezentant už se na start nového ročníku těší. „V zimě spolu nejsme, teď se zase po dlouhé době sejde celý mančaft," vyhlíží Pelikán.

V osmičlenné extralize cílí jihomoravský celek na první místo v základní části, která skončí v červnu. V play off se Modřicím každý pokusí vyhnout. „Čelákovice jsme třikrát v řadě v semifinále vyřadili, ty už nás opravdu nechtějí," culí se kapitán.

Modřice se vedle české extraligy zaměří také na Pohár mistrů evropských zemí, který v květnu pořádají za účasti dvanácti klubů. „Sezonu máme nabitou ještě o jeden vrchol a chceme doma uspět," dodává Gulda.