„Morenda" se do nejvyšší soutěže dostala znovu komplikovaně, když týmy před ní odmítly postup. „Je nám jasné, že jsme kandidáti na sestup. V soutěži je celá řada silných týmů, některé mají ve svých řadách profesionály. Zato my jsme ryzí amatéři," povídal Mikulec.

Společně s Brnem patří mezi adepty na jediné sestupové místo Liberec. A také Ostrava, páteční soupeř Moravské Slavie. „Bývala silná, ale po odchodu generálního sponzora sázejí na mladíky. Je to celek, se kterým bychom mohli uhrát úspěšný výsledek . Snad je zaskočíme," přál si brněnský trenér a otec juniorské reprezentantky Kristýny.

Letošní ročník extraligy ozdobí návrat „bramborového" medailisty z Atlanty a dlouholeté české jedničky Petra Korbela. Zatímco Havlíčkův Brod se bude opírat o jeho zkušenosti, Brno se spolehne na dravé mládí. Jedinou výjimkou v týmu Moravské Slavie je čtyřicátník Marek Šmerda, předseda klubu. „Největší šanci sbírat body má juniorský reprezentant Pavel Handl, kterému je devatenáct. Na něm bychom měli stát. Šmerda za sebou má už spoustu sezon. Jako třetího máme Romana Chrásta. Ten má ale trochu problémy s vyhráváním zápasů," přiznal trenér.

I když extraliga startuje v pátek, na první domácí zápas si musí brněnští příznivci stolního tenisu počkají až do šestého kola a 28. října. Předchozí zápasy uvidí haly soupeřů. „To není nevýhoda. Je lepší hrát s příznivými soupeři až ve druhé polovině sezony na domácích stolech. Nám to nevadí, aspoň můžeme překvapit," dodal.