Překypujete dobrou náladou před tak důležitým soubojem kariéry…

Forma je v pohodě, cítím se psychicky i fyzicky dobře. Všechno je tak dobré, až mi to přijde divné.

Co si myslíte o Francouzi Larbim?

Je to slušný boxer, budu muset použít nějakou sílu, která by ho měla překvapit. Plánují neustálý tlak, vím od trenéra spoustu technických věcí, které mám dělat. Kdybych je vyjmenovával, budeme tady dlouho. Jsem favorit, mám mnohem víc zápasů i zkušeností.

S podmínkami v Brně jste spokojený?

Naprosto, je o mě fakt dobře postaráno. V hotelu o mě pečují, mám prezidentský pokoj, posilovnu, všechno je ideální. Hlavně jsem doma, rodiče bydlí kousek od hotelu, i když otec je momentálně nemocný, leží u svaté Anny v nemocnici. Už jsem za ním dvakrát byl na návštěvě.

Takže galavečeru se nezúčastní?

Otec to bohužel ve čtvrtek neuvidí, jinak tam budu mít spoustu rodiny.

Jaký bude váš další program?

Nějaké dolaďování, žádné tvrdé tréninky. Ještě jsem si zaspároval dvanáct kol, ale takový lehký přátelský sparing. Ten je pouze o tom, abych si zatrénoval, neztratil přehled o ringu, taky se zapotil a doladil váhu. Ta je v klidu, i když pořád shazuju.

Už jste si prohlédl halu?

Ještě jsem tam nebyl, což mě trošku mrzí. Viděl jsem ji na fotkách a vypadá v pořádku, na takové zápasy úplně vyhovující.

Francouz Larbi vypadá oproti vám jako střízlík, co od něj očekáváte?

Svaly úplně nerozhodují, box není úplně silový sport, uvidíme až v ringu samotném. Rozhodně si myslím, že by mi měl sedět a neměl by to pro mě být úplně nejtěžší zápas kariéry.

Role favorita vás nijak nesvazuje?

Uvidíme v zápase, všechno by mělo být v klidu. Je důležité ho nepodcenit, být na zápas plně připravený, protože boxovat ten kluk umí hezky.

Připouštíte si případný neúspěch?

To musí dopadnout, lepší už to nikdy být nikdy nemůže. Teď prostě tu šanci musím chytit za pačesy a hotovo.

Máte informace, jaký je stav zraněného Rusa Bajsangurova?

Ani ne, jen jsem se dozvěděl, že může být brzy v pořádku. Takže případný zápas o potvrzení titulu mistra světa může přijít opravdu brzy. Taky bude záležet na tom, jak dopadne duel s Larbim. Abych třeba soupeře nějak šeredně nezbil a Rus se nezalekl. (úsměv)