„Ani mě nemrzí, že jsem nehrál proti bývalému klubu, spíš jsem prostě chtěl klukům pomoct. Mrzí mě, že jsem hned na startu angažmá v Brně zraněný," smutnil Prášil po porážce 66:91.

Do utkání jej nepustil zánět v noze. „Je to v místě, kde přechází achilovka v lýtko. Při zátěži mě noha bolí. Vypadá to, že nebudu hrát ani v dalším utkání," odhadoval dobu léčení.

Při domácí premiéře Mmcité v této sezoně nejvyšší domácí soutěže trpěl. „Zná to každý sportovec. Na lavičce je to největší stres," potvrdil.

Litoval především nevydařeného nástupu do druhého poločasu. V pauze Brňané prohrávali jen o tři body, ale třetí čtvrtinu ovládl aktuální vicemistr 26:7 a pak už vedení nepustil. „Konečný výsledek naznačuje špatné utkání, ale poločas byl dobrý. Prostějov je tým, který můžeme porazit, ale ne porážet," hodnotil druhou prohru v sezoně.

I vzhledem k sedmiletému angažmá v týmu středečního brněnského soupeře se zapojil do přípravy na utkání. „Řekl jsem o věcech, které nám mohly pomoct. Pamatuju si i akce, které jsme měli secvičené," uvedl.

Do přípravy se bude zřejmě zapojovat častěji, i když roli asistenta se brání. „Jsem spíš konzultant ohledně taktické přípravy na zápasy. Do Brna jsem přišel jako hráč. Asistenta má dělat spíš člověk, který má z lavičky odstup od hry," vysvětlil Prášil, jehož tým čeká v dalším utkání příští sobotu doma Opava.