Dráhový cyklista brněnské Dukly ovládl hlasování poprvé v životě. „Věděl jsem, že jsem v nejlepší desítce. Když jsme čekali na jméno vítěze, myslel jsem si, že tam ještě chvilku postojím, než ho oznámí, a pak půjdu," přiznal překvapení dvaadvacetiletý Kelemen.

Ocenění dostal za skvělé představení na mistrovství Evropy do 23 let v portugalské Anadii. Vyhrál sprint i keirin, v týmovém sprintu pomohl ke stříbru. „Vítězství jsem rozhodně nečekal. Byl to pro mě trošku šok. Snad tím cyklistice pomůžu," doufal rodící se talent české cyklistiky.

Překonal například krasobruslaře Michala Březinu, 
triatlonisty Vendulu Frintovou s Filipem Ospalým nebo dálkovou plavkyni Silvii Rybářovou. „Osobně jsem se z desítky nejlepších znal pouze s gymnastkou Kristýnou Pálešovou, která se však vyhlášení nemohla zúčastnit," potvrdil český rekordman na 200 metrů s letmým startem.

Kelemen už za uplynulý rok převzal ocenění za třetí místo při vyhlašování nejlepších sportovců města Brna. „V obleku se úplně necítím. Když sedím v hledišti, tak mi to nějak nevadí, ale když mám mluvit na mikrofon, není to úplně ono. Mám ještě rezervy," usmál se Kelemen.

Paradox je, že jihomoravskou anketu ovládl rodák ze západočeského Brnířova, který hájí barvy brněnské Dukly. „O to víc je to potěšující," povídal. „Chtěl jsem říct něco o tom, že na Moravě vyhrál Plzeňák, ale raději jsem si to nechal pro sebe," culil se.

Kelemen po konci v kategorii do 23 let vyhlíží úspěchy mezi seniorskou elitou, do které už pronikl. „Doufám, že nešlo o moje poslední medaile. Chci přidat další na velkém mistrovství Evropy," dodal desátý muž olympijských her v Londýně ve sprintu.