Program začíná v pátek prvními koly jednotlivých kategorií a končí v neděli volnými sestavy na hudbu. Každý den se startuje v osm hodin ráno. „Volné sestavy už mnozí diváci znají, protože jich naštěstí chodí hodně. Jde o atraktivní soutěž, při níž to vypadá jako by koně tancovali do hudby,“ láká hlavní organizátorka Lenka Sekaninová.

Naplánováno je šest disciplín – nejprestižnější Světový pohár, dále takzvaná Velká runda a Malá runda, soutěž juniorů a soutěž pony, novinka je pak Malá runda pro děti od dvanácti do čtrnácti let. Na velký počet koní nestačí domácích šedesát boxů. „Celkem budeme mít 124 postavených boxů, dovezených i z Německa,“ říká Sekaninová.

Na závody, které jsou kvalifikace pro Světové hry či mistrovství Evropy, dorazí i olympionik Patrik Kittel ze Švédska. „Pohybuje se na skvělém patnáctém místě světového žebříčku. Přijede i olympionička Inna Logutenková z Ukrajiny,“ dodává Sekaninová. Dále se mohou diváci těšit i na domácího Fabrizia Sigismondiho či loňskou bronzovou medailistku z mistrovství Evropy juniorů Evu Vavříkovou. 

Velká cena BrnaKdy a kde: od pátku do neděle v areálu Panská lícha mezi Lesnou a Soběšicemi, program startuje vždy v osm hodin ráno
Disciplíny: 108 koní z 19 zemí, kategorie drezury – Světový pohár, takzvaná Velká runda a Malá runda, soutěž juniorů, soutěž pony a malá runda pro děti 12 až 14 let
Vstupné zdarma