Ve čtvrtfinále nejvyšší domácí soutěže si poradili s Žeravicemi a v boji o postup do finále je čeká Plzeň. Postup mezi nejlepší kvarteto se však nerodil lehce.

V prvním utkání Brno prohrálo 11:13. „Bylo to derby, a to bývají těžké zápasy. Soupeř nás měl dokonale přečtené, stejně jako my jeho,“ říká hrající kapitán brněnských národních házenkářů Zdeněk Filípek. Jeho tým byl jasným favoritem. „Jenže Žeravicím zachytal perfektně brankář, tím nás dostali pod tlak. Dali jsme jen jedenáct gólů, na to vůbec nejsme zvyklí, většinou dáváme přes dvacet branek za zápas,“ ohlíží se za prohrou v prvním čtvrtfinálovém duelu Filípek.

Ve druhém duelu musel jeho tým vyhrát alespoň o tři branky. „Psychicky to nebylo jednoduché, ale šli jsme za vítězství gól po gólu. Nakonec se to povedlo,“ říká brněnský trenér po zdánlivě hladkém vítězství 14:8.

Finále s Plzní

Teď už mohou jeho svěřenci hrát v klidu. „Čtvrtfinále se vždycky hraje s nožem na krku, jde o hodně. My ale musíme myslet na postup do finále, zavazuje nás k tomu suverénní prvenství v základní části. Chtě nechtě jsme největším favoritem,“ připouští hrající trenér 1. NH Brno.

V sobotu zahájí Brňané semifinálovou sérii na hřišti Plzně. „Máme jim co vracet,“ připomíná Filípek loňské semifinále, ve kterém byli úspěšnější Západočeši. Nakonec se radovali i ze zisku mistrovského titulu. „V této sezoně jsme s nimi ale sehráli náš asi nejlepší zápas,“ podotýká.

Brno si v základní části doma poradilo s Plzní 27:18. „To nás naplňuje optimismem, dodává nám to sílu,“ burcuje trenér před důležitým víkendovým dvojzápasem. V Brně se bude hrát druhé utkání, které začíná v neděli v 10.30. V Plzni se hraje o den dříve.