„Podobné vyhlídky jsme měli i v minulé sezoně, ale nakonec nedopadla pro náš tým dobře. Musíme se poučit z chyb a soustředit se na rozhodující zápasy, kterými budou boje v play–off,“ plánuje hrající trenér brněnského týmu Zdeněk Filípek.

Podmínky mají Brňané takřka ideální. „Náš klub funguje na poloprofesionální bázi, takže hráči mají placené diety a také nějaké prémie za úspěchy. Troufám si tvrdit, že patříme mezi tři nejlépe zabezpečené kluby v Česku,“ pokračuje Filípek, který je zároveň prezidentem 1. NH Brno.

Na cestě k úspěchu má pomoci i změna týmové strategie. Brňané už neplánují hru se dvěma útočnými formacemi. „Vybereme pět nejlepších útočníků, ti se budou točit. Chceme také zlepšit náš průměr vstřelených branek, alespoň na dvaadvacet za zápas,“ plánuje Filípek.

Tým posílil tvořivý útočník Jaroslav Horák, který přestoupil z Kokor. Odešel naopak forvard Zvěřina, ten bude hostovat v Žeravicích.

Brňané za sebou mají náročnou letní přípravu. „Na soustředění dostali kluci opravdu do těla, snad se to v sezoně projeví,“ doufá brněnský trenér, jehož tým získal v létě i dvá turnajové triumfy.

Národní házené má pomoci i postupná modernizace hřiště v Řečkovicích. „Na konci října by měla být hotová nová tribuna a další zázemí, celkem asi za šest milionů,“ uzavřel Filípek.