Ve čtvrtek odpoledne měli za soupeře závaží při oficiálním vážení, v pátek už navléknou rukavice a pustí se do svých soků v ringu. Nadchází okamžik, na který fajnšmekři čekali čtyři roky.

Laser Show Hall brněnského hotelu Bobycentrum přivítá to nejlepší nejen z českého thajského boxu. Uvítá galavečer Kings of the Ring 
– Time of Gladiators, tedy Králové ringu – Čas gladiátorů. „Když tvořím zápasový program, nikdy není hotový, dokud bych na takovou akci nešel sám jako divák. Čas gladiátorů nabídne skvělou show, která v České republice dlouho nebyla," lákal příznivce promotér a hlavní organizátor velkolepé podívané Milko Deučman.

Hlavní část startuje v osm hodin večer, už od pěti hodin odpoledne ale vypukne série Youngblood, ve které se představují mladí zápasníci.

Dohromady uvidí diváci dvacet zápasů podle pravidel K-1. Hlavní hvězdy přijdou na řadu kolem jedenácté hodiny. V bitvách o světový titul Kings of the Ring se utkají v současnosti dva nejlepší čeští 
thajboxeři.

Česnek a kříž

Brněnský rodák Tomáš Hron vyzve Sebastiana Ciobana, Rumuna s přezdívkou Draculův syn. „Určitě si na něj vezmu česnek, křiž a stříbrný špalek do srdce," usmál se Hron. „Dnes jsem hodný, ale zítra si vezmu své zuby a poteče krev," reagoval při včerejším vážení Ciobanu.

Úřadující mistr Evropy Ondřej Hutník se zase pustí do legendárního německého gladiátora Stefana Leka. „Je to bojovník top světové třídy, ale já si přijel pro titul," oznámil Hutník. „Na mé vítězství sice sázkovka vypsala malý kurz, přesto si na sebe vsadím," opáčil Leko.

Brněnští fanoušci se těší i na borce domácího Muay Thai Petra Kalendu, jenž se postaví Nizozemci Jamilu Meeuwsenovi. V pikantním souboji se brněnská Lucie Mlejnková utká se Slovenkou Stelou Čechvalovou.

Program galavečera

Od 17 hodin: osm zápasů série talentů Youngblood

Od 20 hodin: zahájení hlavní části programu – zápasy níže jsou řazeny sestupně od vrcholných soubojů galavečera:

O světový titul King of the Ring nad 95 kilogramů: Tomáš Hron – Sebastian Ciobanu

O světový titul King of the Ring do 95 kilogramů: Ondřej Hutník – Stefan Leko

Do 93 kilogramů: Petr Kalenda – Jamil Meeuwsen

Do 84 kilogramů: Tomáš Šenkýř – Mohamed Sariri

Do 72 kilogramů: Vladimír Konský – Rachid Belani

Do 72,5 kilogramu: Zdeněk Pernica – Marko Benzon

Do 81 kilogramů: Marcel Jáger – Lukáš Wolf

Do 71,5 kilogramu: Tigran Movsisjan – Ajevan Danenberg

Do 86 kilogramů: Mirko Cingel – Patrick Kolbe

Do 84 kilogramů: Jiří Jaroš 
– Martijn De Lange

Do 68 kilogramů: Lucie Mlejnková – Stela Čechvalová