V pátek dopoledne čeští hokejisté Rusům nevstřelili ani jednu branku a prohráli 0:3. Fanoušci se před velkoplošnou obrazovkou v pavilonu Z sejdou v sobotu znovu a doufejme, že si konečně budou moci zakřičet „Gól!“.

V utkání o bronz vyzve národní tým Kanadu, která překvapivě podlehla v druhém semifinále nadšeně hrajícím Němcům 4:3. Zápas začíná deset minut po jedné hodině odpoledne.

Páteční odpoledne je na Olympijském festivalu v plném proudu.
Olympijský festival ozdobila Kometa. Návštěvníci fandili hokeji i biatlonu

Organizátoři Olympijského festivalu připravili na sobotu soutěž pro děti s názvem Raškohrátky jako další poctu českému skokanovi na lyžích Jiřímu Raškovi. Děti se od dvou hodin odpoledne zúčastní kombinovaného závodu ve skoku na festivalovém můstku a klasickém běhu na lyžích na vedlejším běžeckém okruhu.

Ze sportovních osobností dorazí tenisová hvězda Lucie Hradecká a bývalí olympionici - bobista a trenér Roman Gomola, běžkaři Pavel Benc, bronzový na ZOH v Calgary 1988, a Stanislav Henych, který na mistrovství světa ve švédském Falunu 1974 získal v závodě na 50 km stříbrnou medaili. Gomola bude od čtvrt na čtyři odpoledne hostem besedy v redakční zóně Deníku v pavilonu Z.

V zóně Deníku si mimo jiné můžete nechat vytvořit originální titulní stránku novin, vyzkoušet si biatlonový trenažér, vyfotit se s eskymačkami nebo si dát kávu.

Olympijský festival v areálu brněnského výstaviště navštívil také doktor hokejové Komety Brno Zdeněk Ziegelbauer.
Ziegelbauer: Kanadský trenér říkal, že v Naganu dopadneme jako jamajský bob