Už nejste hráčem Tanga. Jak k ukončení spolupráce došlo?

Svým způsobem jsem byl odejit. Vedení si mě koncem února pozvalo před tréninkem a oznámilo mi to.

Jak vám své rozhodnutí zdůvodnilo?

V klubu je víc členů vedení a já jsem slyšel od každého něco jiného. Pan Kubíček (sportovní manažer klubu – pozn. red.) mi na tom jednání oficiálně oznámil, že je to kvůli výkonnosti. Za pět minut hráčům oznámili, že je to z důvodu nevhodného chování vůči členovi vedení.

Jak reagovali na váš odchod spoluhráči?

Byli stejně překvapení jako já.

Vracíte se do brněnského Helasu. Byly ve hře i jiné kluby?

Mohl jsem si vybírat, ale rozhodl jsem se pro Helas. V zimě jsem si domluvil fotbalové angažmá v Rakousku, takže už jsem nechtěl nikde dál cestovat. Mám to doma, je tam klid a prostředí dobře znám. To vyhrálo.

Přestupní termín skončil, do konce sezony ligu hrát nemůžete. Jak se udržujete v kondici?

Hrál jsem sálovku. Navíc jsem se s Honzou Loupem (trenér Helasu – pozn. red.) domluvil na trénincích, pak ještě trénuju na klasický fotbal. Ještě chodím hrát dvakrát týdně u nás ve škole. Nemám s fyzičkou problém, každý den mám co dělat.

Právě mimofutsalové aktivity v Tangu nevítají. Změnilo se na tom něco?

Pohled byl vždycky negativní, akorát se to řešilo vždy až v play off. Když se hrálo v pátek a pondělí, tak nešli hráči hrát velký fotbal, chápali to a neměli s tím problém. Před začátkem sezony nám ale klub řekl, že od 1. ledna je konec všech mimofutsalových aktivit. Nakonec to vyšumělo a řekli nám, že to bude fungovat jako v minulých letech.

Myslíte, že Tango chce své hráče specializovat pouze na futsal?

To nevím. Museli by asi všem hráčům vynahradit finance z velkého fotbalu. To si nedovedu dost dobře představit.

Převládl při odchodu z Tanga hořký konec, nebo příjemné vzpomínky?

Na Tango budu myslet v dobrém, mám tam spoustu kamarádů, se kterými se potkávám na pivu a spoustě dalších akcí. Naštvalo mě jen to, že se vůči mě po šesti letech takhle zachovali. Mohli mě vyhodit ještě před koncem přestupového období, takhle mi to přijde naschvál. Nepochopil jsem to.

Kdo vám bude z Tanga chybět nejvíc?

Všichni kluci. Za šest let jsme si prošli svým, po kladné i negativní stránce. Fungovali jsme bez problémů, a když nějaký byl, vždy jsme mezi sebou měli vůli ho vyřešit.