Ten v sezoně 2019/2020 odehrál v Brně sedmnáct zápasů, v nichž v průměru zaznamenal pět doskoků, čtyři asistence, šestnáct bodů a stal se nejproduktivnějším hráčem týmu. Na palubovce strávil v průměru 33 minut v utkání. „Jsme rádi, že je už s námi a rozšíří konkurenci na naší soupisce. V sezoně nás čeká ještě dost těžkých bitev, proto chceme být, co nejlíp připraveni,“ poznamenal brněnský kouč Lubomír Růžička.

Roby by se měl podle předpokladů zařadit mezi lídry brněnského týmu. „Těším se, že budu tím vůdcem, který si už získal respekt od ostatních kluků z celé ligy a kluků z týmu. Je to jen další výzva,“ prohlásil.

Fotbalisté Zbrojovky odletěli v pondělí ráno na Maltu.
Dva zápasy i přísný režim. Zbrojovka odletěla na Maltu

Američan naposledy nastupoval v izraelské soutěži. „Byla to pro mě velká zkušenost. Určitě tam bylo jiné prostředí a kultura než v Česku. Myslím, že jsem tam hrál dobře, ale příležitost tady mi sedí víc,“ dodal čtyřiadvacetiletý hráč.

Ten v úterý podstoupí zdravotní prohlídku a pravděpodobně se na palubovce představí už ve středu v zápase Národní basketbalové ligy v Hradci Králové. Duel odstartuje v sedm hodin večer.