V předešlých sedmnácti závodech získal pouhých 26 bodů a patří mu dvaadvacátá příčka v celkovém pořadí. Ať už ve Valencii dojede jakkoli, za šest sezon strávených v Moto3 skončí nejníže. „Sezona vůbec nevyšla podle představ. Největší problém byl výběr motocyklu. Přechod na jiný stroj byl risk. Společnost Mahindra sice vytvořila novou motorku, nicméně není lepší. Oproti minulému roku se vůbec nezlepšila,“ povídá čtyřiadvacetiletý jezdec.

Kornfeil před posledním závodem
Dosavadní výsledky: Katar – 20. místo (0 bodů), Argentina – 18. (0), Spojené státy – 23. (0), Španělsko (Jerez) – 18. (0), Francie – 11. (5), Itálie – 20. (0), Katalánsko – 22. (0), Nizozemsko – 17. (0), Německo – 18. (0), Česká republika – 20. (0), Rakousko – 20. (0), Velká Británie – 23. (0), San Marino – 7. (9), Aragonie – 25. (0), Japonsko – 8. (8), Austrálie – 12. (4), Malajsie – 21. (0)
Celkem bodů: 26
Umístění před Valencií: 22. příčka
Starty nedělních závodů: Moto3 (11.00), Moto2 (12.20), MotoGP (14.00)

Před aktuální sezonou změnil týmovou příslušnost a přestoupil do Prüstel GP, kde je spokojený. Jeho současný stroj od Mahindry je ale výkonnostně pozadu. „Třeba Honda udělala velký pokrok, nezaspala ani KTM. Jezdci na Hondách nebo KTM jsou o několik levelů výš,“ míní Kornfeil.

Dokonce uvažoval o přechod do třídy Moto2, ale nakonec setrvá příští sezonu v současné stáji. Navíc přesedlá zpět na motocykl KTM, s nímž už má zkušenosti. „Jezdil jsem na něm dva roky a seděl mi. Měl jsem nabídky od dvou týmů a přemýšlel, kam půjdu. Už jsem byl rozhodnutý, že přejdu výš, ale mám radost, že zůstávám,“ povídá.

Nyní jej čeká poslední závod ve španělské Valencii, který nepatří mezi jeho oblíbené. „Trať se nachází na stadionu, je hodně zakroucená. Navíc je tu ráno vždycky kosa,“ hlásí Kornfeil z místa dějiště.

Naopak brněnský jezdec Karel Abraham z královské kubatury má okruh ve Valencii rád. V roce 2010 tam dokonce vyhrál závod Moto2. „Snad nebude opět pršet. Nemáme co ztratit, dáme do toho maximum,“ burcuje Abraham.

Ilustrační foto.
Kometa dostala za vulgarity fanoušků podmínku a zaplatí pokutu 50 tisíc

Celkově čtvrtý titul může přidat v MotoGP španělský závodník Marc Marquéz, který má náskok už 21 bodů. „Musím zůstat soustředěný jako vždycky a dát závodu sto procent, stát se může cokoliv,“ varuje Marquéz na serveru motogp.com.