Třiadvacetiletá hráčka Chodova dostala sice v klíčové bitvě o vítězství ve skupině B tým pořádající země do vedení, ale Češky jinak ve vyrovnaném zápase neměly přesnou mušku a Silvana Nötzliová strhla vítězství na stranu Švýcarek.

Přitom herně se českému týmu zápas vydařil. Ale její střela z 11. minuty byla jedinou gólovou radostí v utkání. "Anička Niemcová mi to tam suprově naservírovala, tam už stačilo ten balónek trefit na bránu. Ne do nebes," řekla Paulovičová novinářům.

Mrzelo ji, že Češkám proklouzla šance na výhru mezi prsty. "Dneska byl největší rozdíl v proměňování šancí," uvedla. Sama měla možnosti na konci druhé části za stavu 1:1 i ve třetí třetině, kdy mohla vyrovnat. "Jasně, že jsme si to vyčítala. Člověka to zamrzí, zvlášť v takhle vyrovnaném zápase."

Češky prohrály se Švýcarskem poosmé za sebou, naposledy se radovaly v roce 2011 v boji o bronz v St. Gallenu. "Hrály jsme s nimi plno zápasů, věděly jsme, co budou hrát. Ale nedokázaly jsme to dotáhnout do vítězného konce," litovala Paulovičová. "Bohužel jsme nechaly jejich nejlepší střelkyni Silvanu Nötzliovou dvakrát skórovat a ony ztrestaly ty naše neproměněné šance."

Nervozitu ze vstupu do domácího šampionátu podle ní Češky odbouraly už v sobotním utkání s Norskem a atmosféru v hale Vodova před 2528 diváky už braly jako výhodu. "Už jsme si to vybraly proti Norkám, teď jsme věděly, do čeho jdeme. Diváci byli fantastičtí stejně jako v sobotu," pochvalovala si.

Duel se Švýcarskem byl i soubojem o to, kdo se může případně v semifinále vyhnout Švédsku, které v současné době suverénně kraluje ženskému florbalu. "Kdybychom vyhrály, dostaly bychom hratelnějšího soupeře. Ale já věřím, že se zvedneme a i proti těžšímu soupeři dokážeme uhrát dobrý výsledek. Když budeme plnit taktické pokyny, tak to může jít i proti Švédkám," dodala Paulovičová.