„Konečný výsledek neodpovídá tomu, co jsme předvedli. Myslím, že v situaci, ve které se po zdravotní stránce nacházíme, jsme udělali opravdu maximum," hodnotil duel trenér Brňanek Jan Bobrovský.

Bonnerová v utkání zaznamenala ceněný double-double, když přidala dalších třináct doskoků. Na straně hostujícího týmu se nejvíc dařilo Tereze Peckové, která v duelu zaznamenala patnáct bodů. „Kvalita byla na všech postech na straně soupeřek, které nás pod košem výškově převyšovaly, a proto lehce zakončovaly," doplnil Bobrovský.

Jeho svěřenkám se vydařil vstup do utkání a v první čtvrtině dokonce vedly o pět bodů. V základní sestavě se objevila také Alena Hanušová, která po nemoci zvládla odehrát 29 minut.

I když Brňanky do poločasu prohrávaly o osmnáct bodů, zdánlivě ztracené utkání ještě zdramatizovaly. Třetí čtvrtinu vyhrály 22:14. „Vypadalo to nadějně, ale bohužel v poslední části odešla Jurčenková, pod košem už jsme neměli takovou kvalitu, což soupeřky využily," posteskl si brněnský stratég.

České vicemistryně jsou po šesté porážce v základní skupině B na předposlední pozici a naděje na postup do vyřazovací části Euroligy se jim vzdálila.

V závěrečných třech kolech je čeká pouze jeden zápas v domácím prostředí. V příštím utkání zajíždějí ve středu na palubovku posledního Montpellieru.

Orenburg - Imos Brno 86:58

Čtvrtiny: 21:17, 26:12, 14:22, 25:7. Nejvíc bodů: Bonnerová 29, Johnsonová 15, Dimitrakouová 13 – Pecková 15, Jurčenková 14, Keyová 11, Hanušová 8, Kašpárková 7, Vlková 3. Trojky: 4/9 – 4/15. Trestné hody: 12/16 – 8/11. Doskoky: 39 – 26.