O naděje šermu se v Brně stará spolu s vítězem Evropských her Britem Benem Peggsem a vítězem několika podniků světového poháru Dimitrij Riginem. „Můj trenér Wojciechowski přivedl děti ze svého klubu, jsou tady děti z Číny, které se o tom dozvěděly, ze Singapuru, Američané, Rusové nebo Švédové. Po turnaji jsme měli i pizza party. Dětem se tu líbí,“ usmívá se dvacátý muž světového žebříčku.

SOUPEŘ Z MOSKVY

Choupenitch se utká v sobotu s 55. mužem na světě Riginem v exhibici, která je pouze pro zvané a tradičně zakončuje pětidenní kemp. „Jsem mu vděčný, že minulý rok přijel na poslední chvíli, když mi vypadl soupeř. Teď Dimitrij cestoval čtyřiadvacet hodin, protože se po mistrovství světa vracel do Moskvy a pak zpátky,“ cení si Choupenitch kolegy.

Člen Sokola Brno I si nyní v Brně spravuje chuť po nepovedeném mistrovství světa v Lipsku. Skupinovou fází prošel dobře, ale v prvním duelu hlavní soutěže nestačil na Turka Martina Minuta 12:15 a obsadil konečné 37. místo. „Je to sport. Může se stát, že nějaký zápas nevyjde. Proti Minutovi se mi v podstatě nic nepovedlo, byl to divný zápas,“ povídá Choupenitch.

Letos se stal evropským šampionem do 23 let a na seniorském mistrovství Evropy ho dělil jediný zásah od medaile. „Myslím si, že se mi sezona velice povedla. Ten jeden duel je zklamání, ale není to konec světa,“ dodává.