I ona mohla ke společnému úspěchu přispět vydatněji. V Bydhošti skočila jen 436 centimetrů, což stačilo na šesté místo. „Sešlo se víc věcí. Mám v posledních týdnech problémy s technickou chybou, kterou potřebuji řešit s trenérem, jehož jsem tam neměla. Navíc můj výkon zkomplikovalo počasí. Na bydhošťském stadionu dost fouká,“ řekla dvaatřicetiletá elitní česká tyčkařka.

ČR NA ME DRUŽSTEV V BYDHOŠTI
- Konečná pozice: 8.
- Nejlepší výsledek: Zuzana Hejnová: 400 m překážek – 1. místo
- Atleti s vazbou na Brno: Romana Maláčová: tyč – 6. místo, Marcela Pírková: 200 m – 12. místo v rozběhu, 4x400 m – 9. místo, 4x 100 m – 8. místo, Martin Heindl: výška – 11. místo, Jan Veleba: 100 m – 6. místo, 4x100 m (i s Dominikem Záleským) – diskvalifikace, Ondřej Vodák: trojskok – 11. místo.

Po účasti v týmové soutěži se ráda vrátí k individuálním závodům. „Nevybrala jsem si atletiku, abych byla v týmu. Člověk je pak závislý na výkonech ostatních,“ povídala Maláčová.

Vrchol sezony ji čeká za šest týdnů na mistrovství světa v katarském Dauhá, kam už se kvalifikovala. V posledních měsících ovšem hledá ztracenou formu z úvodu roku, kdy se nad očekávání kvalitně vrátila po únavové zlomenině holenní kosti. „Na začátku jsem byla ráda, že můžu znovu skákat. Jakmile má člověk pohodu a neřeší tolik, kolik skočí, odrazí se to na jeho výkonech. Postupně jsem strašně začala uvažovat nad tím, kolik skáču, a to mě v posledních týdnech svazuje. Chci se vrátit k pohodě,“ sdělila tyčkařka, která ovládla nedávné mistrovství republiky v Brně.

Romana Maláčová.
Předváděčku nechám na atletické modelky, říká tyčkařka Romana Maláčová

I přes rozkolísané výsledky na posledních mítincích si letošní sezonu pochvaluje. „Po dlouhé době mě nic nebolí. Jako bych měla dvacet. Rozhodně jsem víc fit než v pětadvaceti. Je mýtus, že člověk už po třicítce má končit se sportem,“ přesvědčovala zkušená reprezentantka.