"Je to nepříjemný pocit. Nikoho nebaví být poslední. Ale noha bolí. Dojet až do cíle by byl ohromný úspěch," řekl novinářům Abraham, který se po areálu Masarykova okruhu pohybuje o berlích. "Dám do závodu všechno, ale uvidíme. Teď jsem zatím odjel maximálně čtyři pět kol, takže to bude hodně nepříjemné. Nevím, jak se budu cítit po deseti kolech," podotkl.

Abraham byl nejpomalejší i v pátečním programu, v sobotním dopoledním tréninku však dokázal porazit Claudia Cortiho z Itálie. V kvalifikaci za ním ale opět zaostal.

"Ráno jsme dal nové gumy. Vyjel jsem a přede mnou byl Laverty, kterého jsem využil a svezl jsem se za ním. Zrychlil jsem 1,2 vteřiny, ale hned poté jsme musel zajet do boxů. Bylo to nepříjemné, noha bolela," přiznal brněnský jezdec, jenž kvůli potížím s levou nohou nemůže ideálně řadit. "Mrzí mě, že jsem v kvalifikaci ten čas nezopakoval. Už to nebylo nic moc," řekl.

I přes své trápení a zdravotní problémy nelituje, že se na start Velké ceny postavil. "Určitě ne, protože přestože bych dělal rehabilitace, tak za dva týdny je další Grand Prix. Doktoři říkali, že bomba to úplně nebude, bude to trvat dobu," uvedl Abraham. Jeden z lékařů jej navíc upozornil, že když byl podobně zraněný, dva roky nemohl hrát fotbal. "Doufám, že takový extrém to nebude. Ale na pár měsíců to ještě bude," řekl realisticky.