Jedno zlato a dvě stříbra. To je bilance, se kterou se z mistrovství Evropy v Trenčíně vrátil nohejbalový reprezentant Petr Bubniak. Jeho oddílový kolega ze Sokola Modřice Radek Pelikán získal jen o jedno stříbro méně.

„Určitě je to pro mne nejcennější titul, jaký jsem v kariéře získal. Porazit bratry Perunovy ve hře na jeden dotek se ještě nikomu nepodařilo. Až nám, a navíc na slovenské půdě,“ zářil štěstím Bubniak.

Oba modřičtí vyslanci, které doplnil Jakub Mrákava, tak udělali stylovou tečku za povedenou sezonou. „Pro mě byla velice úspěšná, jak v klubu, tak v reprezentaci,“ řekl Bubniak.

Společně s Pelikánem uspěli na mistrovství v deblu, v křížové dvojici získali stříbro. Bubniak navíc potvrdil příslušnost ke světové špičce dalším druhým místem z trojky. „Co se týče šampionátu, tak k absolutní spokojenosti ještě kousek chybí. Ve trojici jsme mohli také vyhrát. Ale i tak je jeden titul velkým úspěchem, zápas jsem dohrával s nataženým svalem, bylo to o sebezapření,“ popisuje Bubniak zatím poslední reprezentační úspěch.

Bubniakovi se letos stejně jako celému modřickému týmu dařilo i na klubové úrovni. Modřice získaly titul v extralize družstev, vyhrály i Český pohár. K tomu mají kompletní sbírku medailí z domácích šampionátů: Iláš bronz v singlu, Bubniak s Plachým zlato v deblu a zásluhou trojice i stříbro.

A navrch druhé místo v Poháru mistrů a reprezentační úspěchy. Nebýt zranění Michala Plachého, mohl být pro jihomoravský klub evropský šampionát ještě veselejší. „Určitě je to nejúspěšnější sezona v historii klubu,“ pochvaluje si modřický kapitán Petr Gulda.

Přitom ještě na jaře to vypadalo na pravý opak. Tým byl oslaben několika odchody a v extralize nijak nezářil. „Povedl se nám závěr sezony. A na šampionátech jednotlivců je to vždycky o tom, komu to sedne. Nám se většinou dařilo,“ pochvaluje si kapitán Modřic.