Cenu, kterou v každém okrese uděluje partner ankety Deník Rovnost, za něj převzal kouč Petr Gulda, mimo jiné nejlepší trenér roku. „Samozřejmě mě mrzí, že jsem se takové akce nezúčastnil. Konečně nejde jen o lítání na kurtu, můžu převzít nějaké ocenění na společenské úrovni a bohužel jsem ve službě,“ lituje Müller, který žije i pracuje ve Vyškově.

V roce 2015 skončil druhýv anketě Nohejbalista roku, triumfu se dočkal až jako sympaťák, kde se zohledňuje také přístup k soupeřům, rozhodčím či novinářům. „Dost mě to překvapilo a jsem fakt rád. U nás je největší gentleman na hřišti Lukáš Rosenberk, který mi to nemůže odpustit, ani za mě nechtěl cenu převzít. Beru jijako obrovské zadostiučinění a mám velkou radost,“ těší světového i evropského šampiona Müllera.

Nohejbalista Martin Müller.
Nohejbalista Martin Müller zkompletoval mistrovský hattrick. V dresu Modřic

Jeho parťáka to však mrzet nemusí, nohejbalista Rosenberk po loňském třetím místě tentokrát zvítězil v hlavní kategorii Sportovec okresu. Porazil kuželkářskou mistryni republiky Lucii Vaverkovou a světovou šampionku v jetsurfu Anetu Šacherovou. Talentem roku se stal Dominik Šrom, majitel čtyř zlatých medailí z juniorského mistrovství světa v radiovém orientačním běhu. Mezi seniorskými kolektivy vládly české kuželkářské mistryně ze Slovanu Rosice.

Slavnostní vyhlášení Sportovce okresu Brno-venkov v ivančickém kině Réna uspořádaly jihomoravská organizace České unie sportu a Jihomoravský kraj.

Libor Zábranský. Ilustrační foto.
Boss Zábranský chce rozjet hokejový projekt Dukla na Moravě. Hledá pro něj místo

Sportovec okresu Brno-venkov 2018

Sportovec okresu: 1. Lukáš Roseberk (nohejbal, MNK Modřice), 2. Lucie Vaverková (kuželky, KK Slovan Rosice), 3. Aneta Šacherová (jetsurf, MSR engines racing team)

Sportovní talent: 1. Dominik Šrom (radiový orientační běh, SK Radiosport Bílovice nad Svitavou)

Nejlepší mládežnický kolektiv: nohejbal MNK Modřice (mladší žáci)

Nejlepší seniorský kolektiv: KK Slovan Rosice (kuželkářky)

Nejlepší sportovní akce okresu: pořadatelství Evropského poháru Open v headisu (Brno)

Trenér okresu: Petr Gulda, nohejbal, (MNK Modřice)

Osobnosti okresu: Miloslav Vojtěch (stolní tenis), Bohumil Ryška (fotbal)

Sportovec s handicapem: Hana Šimečková (paravoltiž, Lucky Drásov)

Sportovní sympaťák Deníku Rovnost: Martin Müller (nohejbal, MNK Modřice)