Nejzkušenější nohejbalista modrobílé party Radek Pelikán ví, že letos jsou Modřice největší adept na titul. „Všude slyším, že extraligu vyhrajeme. Doufám, že podle toho play off dopadne a pro titul si dojdeme," vypráví sedminásobný český šampion, který zažil všechny jihomoravské úspěchy poslední dekády.

Naposledy se Modřice blýskly v neděli domácí výhrou 6:4 nad předloňským mistrem ze Šacungu Benešov. Za vítěznou jarní jízdou stojí i příchod Jakuba Mrákavy z pražských Čakovic. Reprezentační smečař hraje ve dvojici právě s Pelikánem. „Kuba nám pomohl. Teprve se sehráváme. Naše síla je v útoku, ale máme mezery v poli. Na obraně musíme pracovat. Taky jsme oba silní v technických míčích," přemýšlí modřický kapitán, který v posledních letech tvořil nerozlučný pár s Petrem Bubniakem. Ten ovšem loni ukončil extraligovou kariéru. „S levákem byla hra jednoduší. Kuba je pravák jako já, takže se na nahrávce obíháme, ale je to klasická varianta. Hraje tak plno dvojek," upozorňuje letos třicetiletý smečař.

Modřice v květnu na Korsice podruhé v historii klubu ovládly prestižní Pohár mistrů evropských zemí. Tam si hráči reprezentace poprvé letos osahali mezinárodní jednodopadový nohejbal. Česká extraliga se totiž hraje na dva dopady. „Směřujeme myšlenky na podzimní mistrovství světa. Čeká nás o víkendu s nároďákem turnaj ve Švýcarsku. Měly by tam snad nastoupit dvě slovenské trojky. Poměříme se v jednodopadovém nohejbalu s nejlepším soupeřem. Beru to jako generálku," říká mistr světa z roku 2008.

Modřice do reprezentace vyslaly kromě Pelikána a Mrákavy duo Petr Topinka a Pavel Kop. Modřický kapitán si v trojici zahraje s blokařem Kopem a Mrákavou. „Pavel zůstává na síti a poklidí míče. My s Kubou rozebereme příjem. Na této úrovni už umí nahrávat dobře každý, takže to obstaráme my dva," upozornil na systém trojky, ve které chybí klasický nahrávač.