Lepší formu si do duelu nesou Jihomoravané. S náskokem pěti bodů ovládli základní část a obhájce ze Vsetína navíc v obou dosavadních duelech porazili. „Nohejbalová veřejnost nás trochu favorizuje. Chceme vyhrát, ale Vsetím má velice vyrovnaný mančaft se třemi slovenskými reprezentanty. Nic jednoduchého nás nečeká. Věřím ale, že pokud hráči podají stoprocentní výkon, bude to stačit,“ uvedl trenér Modřic Petr Gulda.

Jeho svěřencům se letošní sezona povedla. „V extralize jsme prohráli jen jednou, navíc jsme vyhráli mistrovství republiky dvojic. Daří se i mládeži, dorost bude hrát superfinále také, mladší žáci zase opanovali svoje kategorie,“ vypočítal spokojený kouč.

Loňský rok byl pro Modřice úspěšný méně. V základní části tým skončil pátý, ve čtvrtfinále play-off jej vyřadili právě Vsetínští, kteří si dokráčeli pro zlato. „Minulý ročník jsme trpěli na zranění. V základní části jsme ani jeden zápas neodehráli kompletní. Museli jsme tak sestavu doplňovat dorostenci či kluky z béčka. Letos je to bez problému, jen Radek Pelikán si poranil tříslo. Na finále je ale připraven,“ sdělil odchovanec Modřic Jakub Pospíšil.

Klíčový pro úspěch byl také návrat zkušeného Pavla Kopa, který modričké barvy hájil deset let. Loňskou sezonu ovšem strávil v druholigových Holicích. „Letos se nám vrátil na roční hostování a je to ohromně znát. Hraje všechny disciplíny a v každé pomohl. Je to rozdílový hráč,“ ocenil jej Gulda.

Ten ještě loni občas vyběhl na kurt vedle hráčů. Letos je už vede jen od postranní čáry. „Pokud to nebude potřeba, už hrát nebudu. Ani se to nehodí, jelikož zároveň trénuji i reprezentaci. Už jsem se nahrál dost. V lize jsem začínal v sedmnácti a od té doby se nohejbal rapidně změnil. Dnes hrají dvoumetroví kluci a někdo nadává, že ve hře není tolik techniky a jde hlavně o razanci. Já zase myslím, že je to divácky atraktivní,“ zamyslel se úspěšný lodivod.

Nyní se tým koncentruje na vrchol sezony. „Jsme připraveni a těšíme se. Superfinále je víc než třeba mistrovství v trojkách, které jsme vyhráli loni. Tady hraje prim kolektiv a pro mě je to mnohem cennější než jednodenní akce. Jsme zkušenější než soupeř, oni byli loni ve finále poprvé. Také ale nejsme nejmladší a každá sezona tak může být poslední, pokud se objeví nějaké zranění,“ zakončil jedenatřicetiletý Pospíšil.

Jaroslav Galba