Právě Jihokorejci jsou jedno z největších lákadel turnaje. „U nich hrají jokgu, což je sport hodně podobný nohejbalu. Liší se jen v drobnostech, třeba v rozměru hřiště. Hrají hodně atraktivně, předvádějí různé akrobatické kopy. Třeba přes hlavu," popisuje Gulda, který je zároveň trenér pořádajícího týmu z brněnských Modřic.

Kapitán devítinásobného mistra České republiky Radek Pelikán věří, že Modřice budou úspěšné i na mezinárodním turnaji. „Na konfrontaci se soupeři z různých koutů světa se strašně moc těším. Měli bychom být mezi nejlepšími, patříme do špičky. Loni jsme vyhráli Turnaj mistrů evropských zemí, letos to chceme ještě vylepšit," usmívá se zkušený nohejbalista Sokola.

Světový pohár klubů pořádá mezinárodní federace UNIF, která připravovala už mistrovství světa v Nymburku před dvěma roky. „Prvotní cíl tohoto turnaje je, aby se nohejbal víc rozšířil po světě. Kromě Kanaďanů a Korejců měl přijet i zástupce afrického Mali. Součástí turnaje je i kongres, na který přijdou třeba zástupci Tuniska," informuje Gulda.

Turnaj začíná v pátek a potrvá do sobotního večera. Zpestření je, že se každý den stěhuje na jiné místo. „Začínáme kvalifikací čtyř slabších týmů v Holubicích. První dva postoupí do sobotního turnaje, který odehrajeme v areálu Vysokého učení technického. Dva nejlepší z každé skupiny pak postoupí do semifinále. Boje o medaile se odehrají v sobotu od čtyř hodin odpoledne na stadionu v Kounicově ulici," přibližuje sportovní manažer.

Každý zápas se skládá ze soubojů jednotlivců, dvojic a trojic. Ve skupinách získá tým za každé vítězství bod. Od semifinále už ale platí, že kdo dvakrát vyhraje, postupuje.

Jak se budou měnit haly, ve kterých nohejbalisté nastoupí, poroste také jejich kapacita. V sobotu do haly v Kounicově ulici může přijít až tisíc návštěvníků. „Spokojení budeme, když přijde tak pět set lidí. Ale necháme se překvapit. Zatím vůbec nedokážu odhadnout, kolik fanoušků finále navštíví," říká Pelikán. Vstup na kvalifikaci je zdarma, o víkendu stojí lístek 150 korun.

DAVID NEKVINDA