Jaké máte dojmy z nového týmu, za který už jste stihl odehrát tři zápasy?

Je to příjemná změna. Brno hraje jen o udržení v soutěži a Prostějov o medaili. Basket je kvalitnější, kolektivnější a agresivnější. Jsem spokojený.

Cítíte, že je složitější se v předním týmu tabulky prosadit?

Brno má také kvalitní tým, ale nedaří se mu, jak se očekávalo. V Prostějově dostávám méně minut na hřišti, což jsem předpokládal. Je těžší se prosadit, na druhou stranu soupeři se v zápasech díky kvalitě spoluhráčů soustředí na ostatní a paradoxně mám víc prostoru.

V posledním kole základní části přivítáte mmcité doma. Budete mít zvýšenou motivaci?

Chci se vytáhnout proti všem soupeřům. Přistoupím k tomu stejně jako ke kterémukoli jinému zápasu.

Proč jste se s Brnem rozloučil uprostřed rozehrané sezony?

Dohodli jsme se s klubem na ukončení smlouvy, že naše spolupráce prostě dál nebude pokračovat. A pak jsem dostal nabídku od Prostějova.

Byla jediná?

Řešil jsem týmy z české ligy. Z Prostějova mi osobně volal trenér Zbyněk Choleva, což mě příjemně překvapilo. Prostějov u nás dlouhodobě hraje o nejvyšší příčky v tabulce a vyhovuje mi jeho herní styl. Vůbec jsem neváhal.

Jak jste se popral s měsíčním herním výpadkem?

Trénoval jsem individuálně v Brně, pak i v Prostějově. Výpadek se projevil v tom směru, že mi pak vadili okolní spoluhráči, protože jsem na ně nebyl zvyklý. (smích) Dělal jsem hlavně situace jeden na jednoho, dva na dva. I míč mi trochu překážel, ale už je to v pohodě.

Opadl stres z boje u dna?

Hrozně mě mrzí, že Brno zůstává poslední léta jen na posledním místě. Basketbalová tradice je ve městě strašně dlouhá, zázemí mládeže velké. Z mého pohledu jsem samozřejmě rád, že jsem v Prostějově a hraju o nejvyšší příčky.

Takže letošní cíl prostějovských Orlů je stříbro?

Minimálně! (smích)

Věříte, že brněnský klub se vyhne baráži?

Hrozně si to přeju, ale myslím, že moc šancí na vyhnutí není. Jindřichův Hradec už asi nepřeskočí. Přitom je v klubu dobrá parta, kluci opravdu makají a nezaslouží si hrát baráž.