Musela jste na operaci. Jak se cítíte?

Už je to v pohodě. Pan doktor říkal, že nos mám zlomený hezky. (smích) Akorát mi ho narovnali. Je samozřejmě citlivější, ale nic hrozného.

Měla jste z basketbalu i jiná vážnější zranění?

Přetrhané vazy v kotníku nepočítám, ale měla jsem zlomenou pravou ruku, což je také docela kuriózní. V basketu se moc nestává, že si ji zlomíte o protihráčku.

Zvažujete, že nastoupíte k utkáním s maskou, která bude nos krýt?

Mám být tři týdny bez kontaktu. Masku na obličeji asi mít nebudu, nos je pořád dost oteklý, nešlo by to. Doktor ale nechá na mně, jestli s ní pak nastoupím. Říkal, že to možná zvládnu i bez ní.

Už v sobotu se KP Brno postaví pražské Slavii. Podpoříte spoluhráčky v hale?

Určitě přijdu, byla jsem už ve středu na pohárovém utkání. Nastoupit nemůžu, dávala bych na sebe zbytečně pozor a potřebujeme hrát agresivně. Budu mít nasazení aspoň na lavičce. (úsměv)

Výhra nad Slavií vám může připravit lepší pozici pro play-off. Jste zatím s ligovými výsledky spokojená?

Máme zápasy, kdy zahrajeme velice dobře, jindy se nám naopak nedaří a nejsme schopní výkony zopakovat. Možná jsme čekali i víc, chtěli jsme vyhrát zápas s Nymburkem, ale hodnotím naši pozici tak, že je do dalších soubojů dobrá.

Duely 13. kola
V tabulce páté basketbalistky Králova Pole usilují o co nejvýhodnější pozici pro play-off, potřebují v sobotu od půl čtvrté odpoledne porazit pražskou Slavii, která drží třetí příčku. Na duel mají zdarma vstup všichni diváci, kteří vlastní permanentní vstupenku na jiný brněnský sport. Žabiny si na Rosničce od čtyř hodin odpoledne zopakují pohárový souboj s Mladou Boleslaví. Technic Brno hraje v neděli ve stejný čas v Ostravě.

Sedla si i spolupráce s novým trenérem Davidem Zdeňkem?

Když je něco nového, seznámení trvá. Osaháváte si mantinely. Trenér myslí spoustu věcí dobře, ale také neměl tolik zkušeností s koučováním dospělého ženského týmu a učil se za pochodu. V příští sezoně budeme my hráčky i trenéři dál.

I vy?

Ne, já už určitě ne. (úsměv) Basketbal nebudu hrát profesionálně, ale bylo by dobré, aby tohle mladé družstvo zůstalo spolu a hrálo dál ve stejném nebo aspoň podobném složení.

Na sociální síti instagram používáte pro své spoluhráčky označení gazely. Jak vás to napadlo?

Vzniklo to při jednom z prvních tréninků, kdy jsme běhaly na ovále. Přišlo mi to jako gazely na safari.

V létě jste říkala, že kontakty v Brně máte zpřetrhané. Měla jste už čas je opět obnovit?

Volného času moc nemám, ale když se naskytne, moc ráda zajdu na kafe nebo oběd s holkama, které jsem dlouho neviděla. Máme třeba oblíbenou hospodu U Janičky v Řečkovicích, kousek od haly je i Branche's, kde dostanete snídani celou otevírací dobu.