Mladou smečku má nově na povel zkušený slovenský trenér Matúš Kalný, který dovedl německou juniorskou reprezentaci mužů ke zlatým medailím na loňském evropském šampionátu ve Zlíně. V Králově Poli vedl první trénink v pondělí. „Nabídku z Brna jsem přijal, protože mi vize klubu a náplň práce připomínala, co jsem dělal doteď. Výrazně víc než cokoli jiného mě baví pracovat na zlepšení mládeže,“ prohlásil slovenský kouč.

V Králově Poli má domluvenou dlouhodobou práci, neměla by se tak opakovat situace z poslední sezony, kdy se trenér Tomáš Samsely po konci týmu na sedmém místě poroučel po jediném roce. „Máme nějakou vizi na tři až čtyři sezony. I z tohoto pohledu jde pro mě o zajímavou nabídku. Hodně jsem se taky těšil, až povedu ženský tým. Velké rozdíly mezi ženským a mužským volejbalem nevidím. Ženský má čím dál víc charakter mužského,“ pronesl Kalný.

Ilustrační foto.
Kometa přišla o unikátní sérii vítězných vstupů. Co dál ukázal začátek sezony?

Klub po pěti letech opustila dosavadní kapitánka Klára Vyklická, která se vydala na zkušenou do Německa, pryč jsou také zahraniční opory Agata Skibová a Taylor Fricanová.

Program Králova Pole
- Grand Prix v hale ve Vodově ulici: 20. – 22. září: turnaj za účasti Vasasu Budapešť, Pezinku a Frýdku – Místku.
- První extraligový zápas: 28. září: Olymp Praha – KP Brno.
- První domácí zápas: 3. října: KP Brno – Prostějov.
- Český pohár: 24. října: KP Brno – Liberec (2.kolo).

Na místo nich klub přivedl kanadskou smečařku Sophii Carpentierovou a dvacetiletou slovenskou univerzálku Karin Šunderlíkovou. „Do Brna jsem se hodně těšila. Poslední rok jsem hrála v Itálii, kde se mi taky líbilo,“ vzpomenula Šunderlíková.

Roli kapitánky se po odchodu Vyklické ujala teprve dvacetiletá Šárka Šloufová. „Je to poprvé, co mám takovou pozici. Těším se na novou výzvu a jsem zvědavá, jak mi bude sedět,“ řekla talentovaná nahrávačka brněnského celku.

Jednu z posledních prověrek před startem nového ročníku si Královopolanky dopřejí od pátku do neděle, kdy poosmé uspořádají mezinárodní turnaj Grand Prix Brno.

Fotbalista Martin Zikl v dresu Zbrojovky Brno.
Zbrojováci dotáhli Líšeň na čelo tabulky. Zikla soupeři žádali, ať už nestřílí

V hale ve Vodově ulici se kromě domácího týmu představí maďarský šampion Vasas Budapešť, adept na titul ve slovenské extralize Pezinok a účastník české nejvyšší soutěže Frýdek – Místek. „Tentokrát jsme řešili komplikace, protože nám na poslední chvíli odřekla účast Vídeň. Jsme nicméně rádi za finální obsazení. Budapešť je ozdoba turnaje,“ poznamenal Wiesner.