Právě pohoda je ovšem slovo, které se v kabině Tanga v posledních týdnech krčí někde v koutě. Vicemistr z roku 2013 totiž prohrál poslední tři prvoligové zápasy – s Vysokým Mýtem 2:7, s Teplicemi 0:7 a se Spartou 1:2. „Mrzí mě poslední utkání v Praze, kde jsme byli jednoznačně lepší a zasloužili jsme si vyhrát. Jenže jsme čtyřikrát nedali do prázdné branky a čtyřikrát trefili tyčku. Deka na nás není, ale potřebujeme sérii zlomit," prohlásil Mareš.

Historické posily

Naproti tomu Helas je na vítězné vlně. V předchozích zápasech zdolal Třinec 4:0 a Kladno 3:2, přičemž vítěznou branku vstřelil až v poslední vteřině. Po slabším úvodu do ročníku zažívá vzestup. „První tři zápasy jsme vždycky marní, ať v létě uděláme jakoukoliv přípravu," kroutil hlavou kouč Helasu Jan Loup.

Brňanům nově pomáhá i duo posil z východu. Proti Kladnu už nastoupil Rus Bobylev, na šanci čeká také Bělorus Škiryč. „Na obou je patrné tréninkové manko, ale futsaloví jsou," všiml si Loup.

S vizitkou hvězd však nepřicházejí. „V Brně studují, přihlásili se nám, že chtějí hrát. Ptali se i na plat, ale vysvětlili jsme jim, že jsme jen parta amatérů, takže mají stejnou odměnu jako ostatní hráči," uvedl Loup, který při komunikaci oprašuje znalosti ruštiny, ze které maturoval.

Příchod obou futsalistů ovšem znamená pro Helas historický milník. „Pokud nepočítám Slováky, jsou to první cizinci v našem klubu," zmínil Loup.

Jeho svěřenci jsou v tabulce osmí, na páté Tango ale ztrácejí jediný bod. „Máme mu co oplácet, snad budeme důstojnější soupeř," připomněl Loup porážku 0:4 z úvodu sezony.

Jedním gólem se na vítězství Tanga podílel také Mareš. „I když nepocházím z Brna, vnímám, o jak prestižní zápas se jedná. Kluci v kabině, kteří jsou místní, hůř koušou porážku, stejně jako mají větší radost z výhry," poznamenal Mareš.

Brněnské derby považuje ve své kariéře za nejatraktivnější. „V Chrudimi jsme hráli s Vysokým Mýtem, ale zápasy byly vždy jednoznačné," doplnil autor deseti letošních branek. Duel začíná v hale ve Vodově ulici v osm hodin večer.