Bojovník s přezdívkou Chřestýš hodlá v ringu přidat ještě další ke 109 profesionálním zápasům. „Když budu cítit, že to nejde, nemám zapotřebí pokračovat. Chci odejít jako šampion a ne lůzr, který zápasí pro pár drobných. Skončím se vší parádou, ať to má úroveň, určitě nebudu dělat deset rozlučkových zápasů jako kašpárek,“ prohlásil.

Jeho zatím poslední triumf se zrodil v sobotu, když v pražské Lucerně při galavečeru České unie bojových umění hladce porazil Nicolae Globua z Moldávie podle pravidel K-1 technickým knokautem už v prvním kole. Připnul si světový pás organizace WASO ve váze do sta kilogramů. „Třikrát ho rozhodčí počítal. Zápas byl fakt jednoduchý. V ringu by skončil za půl minuty, ale zápasili jsme na univerzální podložce, takže soupeř utíkal dvě minuty,“ popsal Hron.

Lenka Bartáková (9)
Basketbalistky Králova Pole zbrojí na zbytek sezony. Přichází Bartáková

Globu sice vyhrál Světový pohár v amatérském thajském boxu, ale profesionální světový i evropský šampion několika organizací mu ukázal mnohem vyšší úroveň. „Profiring je úplně jiný svět, mnohem tvrdší. Amatéři mají chrániče na holeni i helmy. Z titulu mám radost, ale třeba se zápasy v Brně se tenhle nedal srovnat,“ uznal.

Na tento rok už přebírá z velkého množství nabídek na další souboje. „Přišla jedna do Japonska, něco z Ruska, mám jich moc na zápasy v České republice. Stoprocentně budu v červenci ve Žlutých lázních, zápasit však budu nejpozději v březnu,“ podotkl absolvent Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně.

Přestože absolvuje denně dvoufázový trénink, stíhá ještě vést vlastní tělocvičnu s názvem Hron gym a Gauny team, kde se Zdeňkem Pernicou připravuje profesionály i nadšené hobíky. „Času mám hodně málo, přítelkyně a rodina to musí chápat. Lekce začínám většinou od sedmi ráno a večer končím taky v sedm, mezitím mám své tréninky. Naštěstí na to nejsem sám, mám kolem sebe schopné kluky, Zdeněk a Jirka Jaroš mi pomáhají s trénováním a vše pokryjí, když odjedu do zahraničí. Jsme malý gym a jde nám o kvalitu, ne kvantitu,“ sdělil.

Velká cena České republiky silničních motocyklů na brněnském Masarykově okruhu. Ilustrační foto.
Vrátí se hokejové hvězdičky i motocyklová a výškařská esa

Jeho přezdívka Chřestýš vzešla od chovu jedovatých hadů a ještěrů, kteří jeho odjezdy také netrpí. „Mám kamaráda teraristu, který se o ně stará. Taky chová jedovaté hady, je to profík, který tomu rozumí. Ví, jak je nakrmit,“ přiblížil.

Hron gym a Gauny team v Cacovické ulici funguje už tři roky a vychová i nadějné zápasníky. Mezi nimi Matěja Peňáze, prvního českého thajboxera, který podepsal smlouvu s nejprestižnější světovou organizací Glory.
Do ní Hron nakoukl pouze na dva zápasy, poprvé vyhrál, podruhé prohrál. „Jsem rád, že moje kontakty a trenérské schopnosti někomu pomáhají. Matěj v sobě má potenciál a mě baví pracovat se zápasníky, kteří mají chuť a správný přístup, což je víc než talent. Tenhle sport mám rád, dělám ho dvacet let a hodlám se mu věnovat dál i jako trenér. Rád pomůžu mladým borcům sehnat sponzory nebo jim poskytnu tréninkové zázemí. třeba i bezplatně, když nemají možnosti. Doba je těžká,“ doplnil brněnský bojovník.

Svým svěřencům rád předává, co se za dvě dekády v ringu naučil. „Když vychovám zápasníka, který bude úspěšnější než já, určitě budu rád. Vezmu jako poctu a budu šťastný, když získá víc titulů, protože je to výsledek mé práce,“ poznamenal.

Lukáš Konečný zvítězil nad slovenským sokem Matúšem Babiakem.
Opět do ringu? Už jen za pět milionů, vzkázal po výhře bývalý boxer Konečný

Zatím jim ovšem mezi provazy ukazuje své zkušeností. „Se všemi klienty spáruji. Občas je musím zmlátit, aby viděli, kdo je tady pán. Zvládám to bez problémů, ještě musejí hodně natrénovat,“ smál se Hron.