Český mladík díky hlasivkám fanoušků dokonce v konkurenci deseti dalších freestylistů ovládl soutěž o nejlepší whip, tedy trik, kdy jezdec v letu dostane zadní kolo před přední. „Je krásné skákat před tolika lidmi, hrozně si to užívám," usmíval se talentovaný Česák.

Večer patřil českým jezdcům, kteří vyhráli všechny soutěže. Na úvod se radoval Martin Koreň, který předvedl nejlepší devadesátisekundovou jízdu. „Viděl jsem, co kluci skákali na tréninku. Když je vyhecujete, uvidíte šílené věci," burcoval Koreň do té doby trochu vlažné publikum. A nelhal. Postupem večera předváděli závodníci z České republiky, Polska a Itálie stále šílenější kousky. Kromě nich se na čtyřkolce předvedl i Slovinec Rozman.

Fanoušci se nejvíc těšili na triky mistra světa z roku 2010 Libora Podmola, ze sedaček je ale zvedl i jeho mladší bratr Filip. Při svém druhém závodě v životě předvedl exkluzivní salto vzad, seskočil z motorky a s hlavou v dlaních padl na kolena. „Ještě nikdy jsem před lidmi salto neskočil, jsem nadšený," hlásil chvíli po zdařilém dopadu.

Díky unikátnímu širokému dopadu exhibici zakončil souboj národů, kdy závodníci skákali synchronně ve skupinkách. Vítězná trojice Česák, Pilát a Kuchař spojila tři generace českých freestylistů.

DAVID NEKVINDA